Turvaton tila - Agonistisia esseitä

Raivio, Herman

Uniikkia, intensiivistä, iskevää. Herman Raivion esseet häiritsevät. Ne ovat hengeltään punkin jälkeistä haastamista, tyyliltään kriittistä kulttuuriesseistiikkaa. Osansa saavat niin pehmeät ideologiat, pakonomaiset tunnustajat kuin kohtaamisen sutenööritkin.

Esseitä sitoo yhteen konfliktikeskeinen, agonistinen ajattelu ja käsitteistö. Aiheita on useita, asenne useimmiten poleeminen. Esseet analysoivat ajattomia ja ajankohtaisia ilmiöitä nykypäivän esimerkein. Laadusta tinkimättä, ankaruutta säästämättä.

Raivio on pitkän linjan kauno- ja tietokirjallisuuden kriitikko, joka on hyödyntänyt arvioissaan yhteiskuntatieteitä ja filosofiaa. Hänelle on tärkeää, että lukija pysyy vauhdissa mukana. "Turvattomassa tilassa" voi myös viihtyä. Esseekirja on kokeneen konkarin esikoisteos.

Raivio on kirjoittanut arvioita Helsingin Sanomiin, Suomen Kuvalehteen, Parnassoon, Nuoreen Voimaan, Kritiikin Uutisiin, Särö-kulttuurilehteen, Kiiltomatoon, Yliopisto-lehteen ja Tiedetoimittajaan.

 

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789523971684
Ilmestymisvuosi: 2024
Kirjastoluokka: 04

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha2
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.