Tupakkateollisuuden kuolemankauppiaat

Aurejärvi, Erkki

Vuonna 1978 savukerasioihin ilmestyivät varoitukset: tupakka tappaa. Tupakkayhtiöt tekivät kaikkensa häivyttääkseen viestin. Yhtiöiden mielestä tupakointia ei ole syytä välttää, koska sairastuminen edellyttää 40 vuoden tupakointia, tupakoitsija menettää vain kaksi kuukautta elämänsä lopusta, yhtä vaarallisia tai jopa tupakkaa vaarallisempia ovat alkoholi, kahvi, suola, sokeri, maito, rasvaiset ruuat, 100 000 erilaista kemikaalia, kaikki nautintoaineet ja eläminen sinänsä, kevytsavukkeita voi polttaa ilman huonoa omaatuntoa ja tupakansavu merkitsee vain hajuhaittaa.
Harhaanjohtamisessa ovat kunnostautuneet erityisesti tupakkateollisuuden johtohenkilöt, poliitikkonakin tunnettu Lasse Lehtinen, Jukka Ant-Wuorinen ja Satu Kaarenoja. Tupakkateollisuuden sisäiset asiakirjat käsittelevät jatkuvasti savukkeiden markkinointitapoja, kuitenkaan tupakkajohtajien moraalisista ongelmista ei näy merkkejä.

Erkki Aurejärvi (s. 1941) on asunut Helsingissä koko ikänsä.  Hän on oikeustieteen tohtori ja Helsingin yliopiston siviilioikeuden professori vuoteen 2006. Hän on kirjoittanut etenkin sopimus- ja luotto-oikeudesta. Tupakkaoikeudenkäyntiin liittyviä näkemyksiään hän on selostanut teoksessa Erään murhan anatomia (2004). Nykyisin hän on eläkkeellä.
Aurejärvi oli  Helsingin kaupunginvaltuutettu 1993 - 2008. Hän harrastaa jalkapalloa.

Kustantaja: Into
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789522641335
Ilmestymisvuosi: 2012
Kirjastoluokka: 6773

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.