Dokumenttiteatterin uusi aalto

Junttila, Janne

Dokumentaarinen teatteri on noussut 2000-luvulla vahvaksi kansalaisvaikuttamisen muodoksi ympäri maailmaa. Suomeen uuden aallon monimuotoinen dokumenttiteatteri on vasta rantautumassa muun muassa Susanna Kuparisen ohjaamien, runsaasti keskustelua herättäneiden esitysten myötä.

Dokumenttiteatterin uusi aalto on ensimmäinen Suomessa julkaistava kirja dokumenttiteatterista ja sen mahdollisuuksista. Toimittaja Janne Junttila on haastatellut alan keskeisimpiä tekijöitä ja ryhmiä Euroopasta Yhdysvaltoihin. Teos esittelee nykyvirtausten lisäksi myös lajin historiaa Erwin Piscatorista alkaen. Painopiste on kuitenkin meidän ajassamme. Teatterin keinoin nykymaailman kriisit näyttäytyvät paljaimmillaan. Muun muassa islantilainen teatterikollektiivi Mindgroup repii esiin maan talouskriisin valheet ja saksalainen, Suomessakin useita kertoja vieraillut Rimini Protokoll paljastaa istanbulilaisten roskankerääjien tarinoiden avulla Turkin sisäiset jännitteet.

Yleistajuisen lähestymistavan sekä runsaiden käytännön esimerkkien ja innostavien tapauskuvausten ansiosta kirja on myös pätevä työkalupakki sovellettaessa dokumenttiteatteria ammattikentän lisäksi esimerkiksi kouluissa ja harrastajateattereissa.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520107499
Ilmestymisvuosi: 2012
Kirjastoluokka: 771

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.