Sanojen luonto. Kirjoituksia omaehtoisen ilmaisun poetiikasta ja ympäristöistä

Sykäri, Venla; Mäkelä, Heidi Henriikka; Kallio, Kati

Poeettiset kielet ja strategiat ovat olennaisia kulttuuriselle ilmaisulle. Ajasta, paikasta, lajista tai välittymisen muodosta riippumatta omaehtoisen ilmaisun kanavana toimivat performanssit luovat solmukohtia, joissa yksilölliset ja kollektiiviset merkitysavaruudet kohtaavat samalla välittäen ja uusintaen kulttuurisia merkityksiä.

Sanojen luonto -kokoelmassa tarkastellaan poeettisia kieliä ja omaehtoisia ilmaisun muotoja suhteessa niiden kommunikatiivisiin ja materiaalisiin esiintymisympäristöihin - luonnon monitulkintaiseen käsitteeseen. Teoksen luvut kiinnittyvät monitieteisesti humanistisen kulttuurintutkimuksen uusimpiin keskusteluihin, ja ne käsittelevät esimerkiksi kalevalamittaista runoa, rekilaulua ja siperialaista myyttiepiikkaa, kirkonkelloihin valettua runoutta, Suvivirttä, puhutun ja kirjoitetun ilmaisun lajeja sekä kansanperinteen arkistoinnin ja julkaisun käytäntöjä.

 

Kustantaja: SKS
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789518586084
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 86.14
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2312uutuustieto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.