Suomen maatalouden historia 1


Ravinto on elämän ehto ja se saadaan pääosin maasta. Maanviljely on tehnyt mahdolliseksi elämän ja kulttuurien kasvun eri puolilla maailmaa, myös pohjoisessa Suomessa. Sukupolvien aikana on kuitenkin tapahtunut suuria muutoksia niin maanviljelystekniikassa kuin kaikessa muussakin maatalouteen liittyvässä. Sirpistä leikkuupuimuriin on pitkä matka.

Kolmiosainen Suomen maatalouden historia valaisee maanomistusolojen, maataloustekniikan, työnjaon ja tuottavuuden kehitystä sekä eri aikojen lainsäädännön ja maatalouspolitiikan vaikutuksia esihistorian ajoista omaan aikaamme saakka. Erityistä huomiota on kiinnitetty siihen arkiseen työhön, jonka keskellä menneiden aikojen ihmiset ovat eläneet ja toimeentulonsa hankkineet.

Tämä ensimmäinen osa käsittelee perinteisen maatalouden aikaa, joka esihistorian hämärästä alkaneena jatkui perinteen siirtämän taidon varassa 1800-luvun jälkipuoliskolle, koneiden ja koulujen aikaan.
Alaotsikko: Perinteisen maatalouden aika - noin vuoteen 1870
ISBN: 9789517464819
Kieli: Suomi
Paino: 1660 grammaa
Julkaistu: 2003-01-01
Kustantaja: SKS Kirjat

Kustantaja: SKS
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789517464819
Ilmestymisvuosi: 2003
Kirjastoluokka: 67.09

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.