Siipien sota

Woodall, Clive

Synkkä varjo Lintumaan yllä

Harakat levittävät kuolemaa ja kauhua ympärilleen. He ovat jo vallanneet kaupunkien torit kyyhkysiltä ja puutarhat kottaraisilta sekä hävittäneet sukupuuttoon lukuisia pieniä muuttolintulajeja. Kirrick, punarinnoista viimeinen, pakenee henkensä hädässä pohjoiseen, jossa hän päätyy viisaan Tomar-pöllön luo. Tomar on jo pitkään haaveillut Pöllöjen neuvoston koollekutsumisesta ja rauhan palautumisesta järkkyneeseen Lintumaahan. Sanansaattajaksi ryhtyvän Kirrickin on paitsi kannettava tulevien lintusukupolvien toivoa siivenkärjissään myös houkuteltava lännen haukat, pohjoisen kotkat ja idän merilinnut sotaan harakoita ja muita varislintuja vastaan.

Slyekin, harakoiden häikäilemätön johtaja, tavoittelee Lintumaan kuninkuutta ja tekee kaikkensa estääkseen Pöllöjen neuvoston kokoontumisen. Apurinaan hän käyttää julmuuksia kaihtamatonta Traskaa, joka vannoo surmaavansa sekä perivihollisensa Tomarin että vakoilijoiltaan toistuvasti livahtavan Kirrickin.

Lintumaan kohtalo ei kuitenkaan ole vain yhden urhean punarinnan ponnistelujen varassa. Sen Kirrick saa sekä ilokseen että kauhukseen huomata hengästyttävällä matkallaan!

Siipien sota on viihdyttävän filosofinen seikkailukertomus hyvän taistelusta pahaa vastaan. Clive Woodallin esikoisteos on ollut erittäin suosittu tekijän kotimaassa Britanniassa, ja Disney on ostanut kirjan elokuvaoikeudet.


Ennakkotieto

Kirjallisuussensaatio Englannista!

Synkkä varjo on laskeutunut Lintumaan ylle, jossa harakat levittävät kuolemaa ja kauhua ympärilleen. Ne ovat jo vallanneet kaupunkien torit kyyhkysiltä, puutarhat kottaraisilta sekä hävittäneet sukupuuttoon lukuisia muuttolintulajeja. Kirrick, punarinnoista viimeinen, pakenee henkensä hädässä pohjoiseen. Se päätyy viisaan Tomar-pöllön luo, joka on jo pitkään hautonut ajatusta Pöllöneuvoston koollekutsumisesta sekä rauhan ja tasapainon palauttamisesta järkkyneeseen Lintumaahan. Sanansaattajaksi ryhtyvän Kirrickin on kannettava tulevien lintusukupolvien toivoa siivissään ja houkuteltava haukkojen, kotkien ja merilintujen armeijat sotaan harakoiden ylivaltaa vastaan.

Lintumaan kuninkuutta tavoitteleva häikäilemätön harakkapäällikkö Slyekin tekee kaikkensa estääkseen Pöllöneuvoston kokoontumisen. Apurinaan se käyttää julmuuksia kaihtamatonta Traskaa, joka vannoo surmaavansa perivihollisensa Tomarin ja vakoilijoiltaan toistuvasti livahtavan Kirrickin. Lintumaan kohtalo ei kuitenkaan ole pelkästään vain yhden urhean punarinnan ponnistelujen varassa. Sen Kirrick saa sekä ilokseen että kauhukseen huomata hengästyttävällä matkallaan. Itsevarmuutta uhkuva Traska ei tosin osaa aavistaakaan, että sen pahin uhkaaja on pikku hiljaa kasvattanut sulkiaan sen oman yhdyskunnan suojissa…

Siipien sota on viihdyttävän filosofinen seikkailu hyvän taistelusta pahaa vastaan. Kirja syntyi alun perin iltasaduksi yksinhuoltajaksi jääneen Clive Woodallin kahdelle pojalle. Elokuvatuottaja Franc Roddam osti käsiinsä sattumoisin kulkeutuneen käsikirjoituksen oikeudet, julkaisi kirjan oman kustantamonsa kautta ja sai vieläpä aikaan miljoonan dollarin elokuvasopimuksen Disney-yhtiön kanssa! Clive Woodall, 47-vuotias esikoiskirjailija Englannin Cambridgeshiren maaseudulta, on sittemmin jättänyt päivätyönsä supermarketin osastopäällikkönä ja sai vastikään valmiiksi jatko-osan menestysteokselleen.



Kustantaja: WSOY
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789510308462
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 845 Kaunokirjallisuus
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Nuorten & nuorten aikuisten kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.