Moderniteetin jäljillä

Mehtonen, Lauri

Legendaarisen filosofian opettajan Lauri Mehtosen (s. 1946) teos “Moderniteetin jäljillä. Tekstejä aistisuudesta, tiedosta ja sivistyksestä sisältää puheenvuoroja ja artikkeleita 1980- ja 1990-luvuilta.

”Vasta postmodernin maihintulon jälkeen ymmärsin, että näinä vuosikymmeninä olin yrittänyt selvittää opiskelijoilleni ja itselleni moderniteetin logiikkaa. Näiden yritysten katto-otsikoksi muodostui kaikkine seuraamuksineen ja edellytyksineen estetiikka (1700-luvun muodostumana) ja aistisuus (Sinnlichkeit). Nuoruuteni runoilijan sanoin: Toijalan takana ei paljon mitään… Kuitenkin tuleville kulttuurintutkijoille saattaa olla jotakin iloa nähdä kuinka huippujen ja keskuksen ulkopuolella tapahtui nykykeskustelun reseptio kyseisinä vuosikymmeninä.”

Lauri Mehtonen (s. 1945) on filosofian lehtori Tampereen yliopistossa. Hänen luentonsa ja kirjoituksensa ovat keränneet kuulijoita ja lukijoita niin filosofian kuin ihmistieteidenkin piiristä. Mehtosen filosofiset kiinnostuksen kohteet ulottuvat antiikista nykypäivään, teoreettisen filosofian ongelmista ravintolapöydän käytäntöön. Filosofian klassikoista hän on esittänyt merkittäviä puheenvuoroja mm. Hegelistä, Marxista, Freudista ja Wittgensteinista sekä valistusfilosofian keskeisistä hahmoista, Humesta, Kantista ja Rousseausta.

Mehtosen kulttuuri- ja yhteiskuntafilosofissa kirjoituksissa ajattelun syvällisyys ja ilmaisun selkeys yhdistyvät tavalla, joka tarjoaa antoisan / haastavan lukukokemuksen niin filosofian vasta-alkajalle kuin pitkän linjan tutkijallekin.

 

Kustantaja: Niin&näin
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9525503151
Ilmestymisvuosi: 2005

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen4
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.