Ruohometsän kansa

Rosen, Martin

Vanhassa vara parempi. Käsityön luonnollinen piirto viehättää aninaamatioklassikossa.

Urheiden kaniinien odysseia on kestänyt erinomaisesti aikaa, ja tyydyttää nykykatsojan silmää. Tarina jännittää ja ihastuttaa.

Vuoden 1975 joulu piirtyy tarkkana suomalaisen fantasiaharrastajan mieleen. Sormusten herran viimeinen osa Kuninkaan paluu ilmestyi samaan aikaan kuin Richard Adamsin Ruohometsän kansa.

Adams valitsi periaatteessa saman teeman kuin Tolkien. Molemmat kirjailijat kuvasivat yhteisön toimintaa yhteiskunnan murroksessa, ja sitä kuinka ihminen toimii ideaalissa ryhmässä: yksi osaa parhaiten johtaa, toinen toimia asiantuntijana ja joku hallitsee toiminnan.

Teemaa syvennettiin nostalgisena kaipuuna Englannin hiipuvaa maaseutua kohtaan. Uskonto vaikutti molempiin, mutta Adamsilla oli taipumusta epäilyyn jos ei ateismiin. Faabeleiden tapaan ihmistä kuvattiin eläinten tai fantasiaolentojen avulla. Etäännyttämällä saadaan tarkempi kuva.

Molemmat teokset ovat nousseet klassikoiksi kirjoina ja elökuvina, mikä on lopulta aika harvinaista. Yleensä jompikumpi kärsii.

Kuva värisee ja kohisee hieman, mutta vesivärien sävyt näyttävät kauniilta. Rakeisuus lisääntyy tunnin kohdalla. Kovahko ääniraita. Dubbaukset on tehty aika epätasaisesti. Ainakin alkuperäisiin ääniin verrattuna ero on suuri. Mukana olivat mm. John Hurt ja Zero Mostel. Ei ekstroja. (PS

Kustantaja: DVD
Sidosasu:
ean: 6416548406411
Ilmestymisvuosi: 1978
Kirjastoluokka: DVD

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.