YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Toisten virolaisten valtakunta

Toisten virolaisten valtakunta

Hytönen, Ville

Toisten virolaisten valtakunta kertoo Viroon tulleista maahanmuuttajista, vanhapakanoista ja punkkareista, mierolaisista ja väärinymmärretyistä taiteilijoista. Se on ihmissusien, varkaiden ja leiriläisten kuvaus, liian rikkaiden ja liian köyhien, liian akateemisten ja liian sivistymättömien kirja. Mutta se on myös kirja virolaisista poikkeusyksilöistä. Niistä jotka saavuttivat jalustansa omilla ansioillaan.

Teos jatkaa aiemmin ilmestyneiden Eesti on My Mind (Sammakko, 2018) sekä Viro maailmanvallaksi! (Sammakko, 2021) kertomusta siitä, miten vironsuomalaiseksi kasvetaan ja miten uusi kotimaa alkaa vaikuttaa elämiseen. Siinä missä Eesti on My Mind kertoi tuoreen asukkaan vaikutelmista ja Viro maailmanvallaksi! väitti Viron nousevan yhdeksi Euroopan johtavista valtioista tämän teoksen teema on syvempi. Se etsii virolaista toiseutta ja erityislaatuisuutta.

Keitä olivat graffittitaiteilija Ülo Kiple tai koira nimeltä Zhorik? Onko Virossa noitia? Miksi virolaiset punkkarit ovat aatelista sukujuurta, kuten Tõnu Trubetsky? Missä Viron hölmöläiset asuvat?
Ville Hytönen käy uhrilähteillä, neuvostoaikaisilla kalakolhooseilla ja noitakaivoilla, matkustaa Peipsijärven rajasaarelle, haastattelee Viron rehellisintä suomalaisrosvoa ja pohtii virolaisen filosofian perusteita.

Vastikään eronneena hän elää majakkakylässä pienen poikansa kanssa Viron pohjoisrannikolla ja avaa teksteissään omaa vironsuomalaista maailmaansa maalaismaisessa idyllissään sekä arjen raadollisimmissa puolissa. Kulttuurisena mierolaisena Hytönen on alkanut vaalia itämerensuomalaisuutta, yhteistä fennougrista ajatusta Itämerestä veljeskansojen kotina.

 

Kustantaja: Sammakko
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524834520
Ilmestymisvuosi: 2024
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.