Turkki, kurdit ja EU

Yildiz, Kerim

Turkki, kurdit ja EU, johon Noam Chomsky on kirjoittanut laajan, yleisestikin kiinnostavan esipuheen, on ajankohtaisin ja asiantuntevin esitys kurdien Turkissa kohtaamista ongelmista.

Turkin historia kurdivähemmistönsä ihmisoikeuksien rikkojana on pitkä ja vastenmielinen. Nämä edelleen jatkuvat rikkomukset ovat suurin yksittäinen este Turkin EU-jäsenyydelle. Kurdeilta on evätty muun muassa perusoikeudet saada opetusta ja tehdä radio- ja tv-ohjelmia omalla kielellään.

Kerim Yildiz esittelee nykytilanteen taustat ja perehdyttää lukijan lukuisiin aiheisiin, kuten poliittisiin, sivistyksellisiin ja kansalaisoikeuksiin, vähemmistöjen oikeuksiin, pakkosiirtoihin ja kansainvälisen yhteisön velvollisuuksiin Turkkia kohtaan.

Kirjan ajankohtaista mielenkiintoisuutta lisää, että Turkin neuvotellessa jäsenyydestä EU:n kanssa Suomi on vuoden 2006 jälkipuoliskon Unionin puheenjohtajamaa – ja laajentumiskomissaarina toimii vielä pitkään suomalainen Olli Rehn.


Kerim Yildiz on maailman johtavia ihmisoikeuksien puolustajia ja johtaa Kurdish Human Rights Project –järjestöä. Hän on saanut kansainvälisen lakimiesten ihmisoikeuskomitean palkinnon työstään ihmisoikeuksien ja oikeusvaltion puolesta. Hän on kirjoittanut kirjan myös Irakin kurdeista ja valmistelee teosta Syyrian kurdeista.

Esipuheen kirjoittanut Noam Chomsky ei esittelyä kaivanne.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524718110
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 322

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.