Puuvillan likainen tarina

Ander, Gunilla

Mistä viiden euron hintaisen t-paidan puuvilla on peräisin? Vastauksen tivaaminen kysymykseen on koko lailla turhaa: kukaan alalla ei tunnu osaavan vastata. Ja miksi joku nyt sellaista haluaisi tietää? Uusi, 100-prosenttisesta, puhtaasta ja pehmeästä puuvillasta tehty, parin kahvikupposen hinnalla irtoava paita vedetään kaiketi vain niskaan.

Mutta Gunilla Anderin kirja Puuvilla osoittaakin, että asia ei olekaan aivan näin yksinkertainen. Hän matkaa Uzbekistaniin, diktatuuriin, jossa talonpojat viljelevät puuvillaa uhkailujen voimasta ja koululapset pakotetaan sadonkorjuuseen. Samalla pelloilla käytetään myrkkyjä, jotka huuhtoutuvat ekokatastrofin runtelemaan Araljärveen.

Muuan Anderin matkoista vie Yhdysvaltoihin, missä valtion tukiaiset puuvillanviljelijöille painavat maailmanmarkkinahinnat niin alas, että kehitysmaiden viljelijöille ei jää raadannastaan mitään käteen.

Tutkimuksiaan ja haastatteluitaan Gunilla Ander tekee pitkän toimittajakokemuksen suomalla rautaisella ammattitaidolla, joka takaa myös sujuvan ja tiiviin lukukokemuksen. Sen jälkeen tosin alkaa hypistellä puuvillatuotteita kaupan tiskillä hieman tarkemmalla otteella.

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520106355
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: 643
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Kulttuurihistoria

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen6
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.