YLI 25 EURON OSTOKSET SUOMEEN ILMAN POSTIKULUJA (raja normaalisti 50 €, tarjous voimassa 30.4.24 klo 23:59 asti)

Itsen alistus

Vähämäki, Jussi

Mikä on kapitalismin kasvun moottori nykyään? Tieto- tai informaatiotaloudesta on puhuttu jo vuosikausia, mutta kenties parempi nimitys olisi tietokykytalous, sillä lisäarvo ei enää synny mistään yksittäisestä tiedosta vaan tietämisen kyvystä ylipäänsä. Tämän kyvyn pääoma pyrkii irrottamaan työntekijän ruumiista ja ottamaan haltuunsa.

Työn ja tuotannon muuttuminen muuttaa myös työntekijän asemaa. Itsen alistus tarkastelee tietokykytyöläiselle asetettavia vaatimuksia ja vallan muotoja, jotka pyrkivät ottamaan työn kiinni pelk-känä yleisenä ja mahdollisena työnä. Samalla tutustutaan uuden työn paradigmaattisiin hahmoihin: yliopiston vallanneisiin toimittaja-tutkijoihin, yhteistyöpersläpiin, kyynikkoihin ja opportunisteihin.

Kirja koostuu puheenvuoroista, esitelmistä ja teksteistä, jotka ovat syntyneet liikkeessä, seminaareissa, junissa ja luennoilla vuosien 2005 ja 2008 välillä. Niissä tarkastellaan muun muassa sitä, mitä rahoituskriisi, palkka ja luotto juuri nyt tarkoittavat paskaduunareille. Kirjan läpäisevä kysymys on: mitkä seikat uhkaavat työntekijän autonomiaa ja miten sitä voidaan vahvistaa?

Dos. Jussi Vähämäki toimii pätkätyöläisenä mm. Joensuun yliopistossa. Hänen aikaisempia työn muutosta käsitteleviä kirjojaan ovat mm. Odotustila. Pamfletti uudestä työstä (2005) ja Kuhnurien kerho. Vanhan työn paheista uuden työn hyveiksi (2002).

"Kirjoittajan suuri ansio on pätkätöiden sisällön, valtasuhteiden ja prekaari-ihmisen muotokuvan teoreettisessa pohdinnassa ja hahmottamisessa." - Pentti Stranius, Karjalainen

 

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789520101190
Ilmestymisvuosi: 2009
Kirjastoluokka: 3613

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.