Pakomatkalla: toinen lokikirja
Ei saatavilla

Pakomatkalla: toinen lokikirja

Villa, Kyllikki

Tuntuu koko ajan että olen ryhtymässä johonkin liian isoon. Tavallaanhan niin pitääkin.

Kyllikki Villa on kirjoittanut pitkillä merimatkoillaan yli seitsemänkymmentä päiväkirjaa. Like on julkaissut niistä aiemmin Vanhan rouvan lokikirjan (2004), joka on ollut suurmenestys. Nyt julkaistavan kirjan matka sijoittuu aikaan ennen sitä, vuoteen 1992.

Tällä kertaa Kyllikki Villa lähtee pakoon kipeää elämäntilannetta. Suuntana on ensin Lissabon, sen jälkeen kaikki on mahdollista. Taustalla häilyy ajatus mahdollisesti päätyä lähetyssaarnaaja-isoisän jalanjäljille ja isän lapsuuden maisemiin Namibiaan. Mennyt, nykyhetki ja tuleva hakevat hahmoaan tutun kaupungin lyhtyjen alla kulkiessa. Päätös kypsyy, mutta matkalla kohti tuntematonta äkillinen mielijohde kehottaakin jäämään St. Helenan saarelle keskelle Atlantin valtamerta.

Villa itse on sanonut, että tämä matka on ollut yksi hänen elämänsä käännekohdista.


Kyllikki Villa (s. 1923) on kirjailija, suomentaja ja maailmanmatkaaja. Suuren yleisön tietoisuuteen hän tuli teoksellaan Vanhan rouvan lokikirja (Like 2004). Yleisradio valitsi hänet kirjan ansiosta Vuoden Valopilkuksi ja teos palkittiin vuoden matkakirjana.

Sittemmin Like on julkaissut Villan valitut runot kokoelmassa Ei eilistä, ei huomista (2005) sekä kirjeistä kootun teoksen Tyttö sodassa (2006). Yhä suosittu Vanhan rouvan lokikirja on julkaistu myös pokkaripainoksena sekä Maija-Liisa Mártonin lukemana äänikirjana.


"Kaikkien reppureissaajien äitihahmo."
– Ilkka Kuosmanen, Etelä-Suomen Sanomat

"Kirjallinen nojatuolimatka Villan seurassa on nytkin kokemus, josta jää sielun pohjalle lämmin ailahdus. Se on tietoa siitä, että vielä on maailmassa sittenkin ihmisyyttä ja hyvää kirjallisuutta keskellä tätä tolkutonta huutoa, meteliä ja oikeassa olemisen maniaa. Erinomainen matkakirja."
– Kari Kumpulampi, Kalajokilaakso

Vanhan rouvan lokikirjasta sanottua:

”Suolantuoksuinen, intensiivinen matkapäiväkirja.”
– Helsingin Sanomat

Vanhan rouvan lokikirja tarjoaa arjen jutustelun lisäksi paljon mietteitä yksinäisyydestä, peloista ja itsensä voittamisen merkityksestä.”
– Aamulehti

”Viisas ja kieleltään kaunis kirja vei mukanaan. Se on kunnon vanhanajan matkakirja, ehkä lajinsa viimeisiä, jossa yhtä olennaista kuin matka määränpäähän on matka omaan itseen.”
– Mondo

”Lähtemisen vimmaa, merelläolon ja matkustamisen syvintä olemusta tavalla, joka ei jätä ketään purttansa kotirantoja kauemmaksi suunnannutta matkaajaa kylmäksi.”
– Vene-lehti

”Samoissa kansissa mielenkiintoinen matkakirja ja koskettava vanhenemisen kuvaus.”
– Kotiliesi

Kustantaja: LIKE
Sidosasu:
ean: 9789524719445

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.