1968 - vuosi joka vavahdutti maailmaa

Kurlansky, Mark

Asiaansa perehtyneen kirjoittajan sujuva ja syvällinen esitys tapahtumista, joiden vaikutukset tuntuivat vuosituhannen loppuun asti.

Vuosi 1968 oli joillekin seksin, huumeiden ja rock and rollin aikaa, toisille Prahan kevääksi kastettu lähtölaukaus Neuvostoliiton luhistumiselle. Samaan vuoteen mahtuivat vielä muun muassa Vietnamin sodan käännekohdaksi koitunut tet-hyökkäys, mustien kansalaisoikeusliikkeen voimannäyttö Méxicon olympialaisissa, opiskelijamellakat Pariisissa ja Martin Luther Kingin murha. Ja kaikki tämä tulvi uudella tavalla suuren yleisön tietoisuuteen lähes reaaliajassa television yleistymisen ansiosta.

Kirja on ehdotonta luettavaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneet länsimaiden lähihistoriasta – puhumattakaan niistä, joilla on noista Suomeenkin yltäneistä tapahtumista omakohtaisia kokemuksia.

”Vuodessa 1968 oli ainutlaatuista se, että ihmiset kapinoivat hyvin erilaisia asioita vastaan eikä heitä yhdistänyt muu kuin halu kapinoida, näkemys siitä, miten se tehdään, vieraantuneisuus vanhasta vallasta ja syvä vastenmielisyys autoritaarisuutta kohtaan.”

 

Mark Kurlansky (s. 1948) on amerikkalainen toimittaja ja kirjailija, joka on avustanut mm. New York Timesia, Harper’sia ja The International Herald Tribunea. Kirjoissaan hän on käsitellyt mm. turskan kohtaloa, suolan historiaa, baskeja ja Euroopan juutalaisia. Suomeksi häneltä on ilmestynyt Suola - Eräs maailmanhistoria (Like, 2007).

"Kurlanskyllä on silmää journalistisile yhteenvedoille, mutta samalla hän on varustanut tekstinsä tunnontarkoilla viitteillä."
– Hannu Marttila, Helsingin Sanomat
Lue koko arvio täältä

"Laskin kädestä Mark Kurlanskyn kirjan 1968 Vuosi, joka vavahdutti maailmaa ja muistin. Suosittelen aikalaisille." - Jarmo Lintala, Ilkka

Kustantaja: LIKE
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789520101039
Ilmestymisvuosi: 2008
Kirjastoluokka: 91
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Yleinen historia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 4
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.