Vita activa - Ihmisenä olemisen ehdot

Arendt, Hannah

Hannah Arendt etsii "Vita activassa" (1958) filosofista tarkastelutapaa, joka tekisi oikeutta ihmiselämän erikoislaadulle. Hän ottaa etäisyyttä Platonista lähtevään ajatteluun, jossa filosofia eristäytyy omaan rauhaansa ja väheksyy ihmisten toimintaa, vita activaa. Antiikin maailma esikuvanaan Arendt nostaa keskeiseksi toiminnan alueeksi politiikan.

Hänelle politiikka muodostaa julkisen areenan, jolla inhimillinen moninaisuus tulee esiin ja jalostuu vapaaksi toiminnaksi. Teos on intohimoinen poliittisen yhteisön ja elämäntavan puolustus suhteessa
sen autonomiaa uhkaavaan sosiaaliseen alueeseen ja sen ongelmiin. Tämä runsaasti keskustelua herättänyt puheenvuoro on Arendtin klassikoksi kohonnut filosofinen pääteos.

Hannah Arendt (1906-1975) oli saksalaissyntyinen politiikan teoreetikko. Vuonna 1933 hän pakeni Saksasta Ranskaan ja vuonna 1941 Yhdysvaltoihin, missä hän toimi myöhemmin professorina.

Hänen muita keskeisiä teoksiaan on "Totalitarismin synty" (1951, suomeksi 2013).

Kustantaja: Vastapaino
Sidosasu: Pokkari
ean: 9789517685566
Ilmestymisvuosi: 2017
Kirjastoluokka: T115

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma2
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio3
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.