Taiteilijan omakuva nuoruuden vuosilta
Ei saatavilla

Taiteilijan omakuva nuoruuden vuosilta

Joyce, James

Taiteilijan omaakuvaa on pidetty yhtenä kaikkien aikojen parhaista omaelämäkerrallisista romaaneista. Joyce kuvaa itsensä niin perusteellisesti, ettei romaanikirjallisuudesta löytyne toista sen vertaista. Näkökulma on koko ajan ankkuroitunut päähenkilön, Stephen Dedaluksen tajuntaan.
Omankuvansa Joyce maalaa asteittaisesti etenevien kuvien sarjana, joiden moninaisuudessa heijastuu ihmisen syvyys ja tyhjentymättömyys. Lapsena hän ajattelee ja näkee lapsenomaisen yksinkertaisesti; puberteetin hämmennys saa ilmaisunsa romanttisissa näyissä ja symbolistisissa mielikuvissa.
Tekijä julistaa taidekäsityksensä keskustelussa, jossa Stephen selittää ystävilleen taiteen olemusta. Mutta itse teos on todellinen romaanitaiteen oppitunti, sillä sen tekniikka kuvittaa havainnollisesti fiktion salaisia lakeja.

"´Taiteilijan omakuva nuoruuden vuosilta´ on moderni - ja painotettakoon - kestävästi moderni romaani, joka hahmottaa perinteisiä kerronnan keinoja uhmaten erään ihmisen, Stephen Dedaluksen lapsuuden ja nuoruuden ja tulon aikuisuuteen. Joyce ylittää teoksessaan omaelämäkerrallisuuden ja se tekee oikukkaasta, hallitusta kertomuksesta yleispätevän."
- O.S., Maaseudun Tulevaisuus

 

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: taiomakuva
Ilmestymisvuosi: 1964
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.