Sielujen kapina

Sielujen kapina

Malraux, Andre

"Sielujen kapina" vie lukijan Sanghain levottomaan kaupunkiin Kiinan sisällissodan ratkaisevana vuonna 1927. Nuori terroristi Tsien seisoo pimeässä teltassa kumartuneena nukkuvan miehen ylle, joka hänen on määrä surmata. Veitsen iskiessä uhriin lähtee liikkeelle vastustamaton tapahtumien vyöry. Erikoislaatuisella filminomaisella tekniikallaan kirjailija loihtii esiin Sanghain kauhunpäivien hysteerisen ilmapiirin, katutaistelut, neuvottelut, kuumeisen huvittelujen pyörteen, kurjuuden ja hädän. Niin tarkka miljöökuvaaja kuin Malraux onkin, hänen kuvauksensa keskipisteenä on kuitenkin ihminen. Hänen henkilönsä kokevat muservasti yhteisön ja yksilön, aatteen ja persoonallisen tunteen välisen ristiriidan. Heistä jäävät mieleen etenkin suora ja velvollisuudentuntoinen Kio, joka aatteen miehenä mutta puolueettoman arvostelukykyisenä kokee raskaasti johtajanasemansa velvoitukset, hänen isänsä, itämaisen elämänviisauden jalostama syrjästäkatselija professori Gisors sekä kuolemanvietin valtaama nuori Tsien, joka kerran pahalla antauduttuaan on kokonaan itsetuhoajatuksen vallassa ja syksyy pommi sylissä kommunistien vihaaman marsalkan auton alle.
- - - Teos kohoaa suorastaan draamalliseen jännitykseen ja analysoi samalla ainutlaatuisen terävästi vallankumousmielialaa. Sisällissodan kauhunäkyjen vyöryessä ohitse selkenee kirjailijan elämänkäsitys, jonka mukaan "kaikki ihmisarvo perustuu kärsimykseen". Ihmisen kohtalona on väistämättömästi tuska, avuttomuus, yksinäisys. Yksilön sielullisia ongelmia ei voida poistaa leimaamalla ne mitättömiksi suurten joukkoliikkeitten rinnalla. Sielullinen ahdistus ja yksinäisyys, tiedostettuna tai alitajuisena, selittää sen kuolemanhalveksunnan ja oman tuhonsa etsimisen, joka on ominaista täysiverisen terroristin toiminnalle.
André Malraux on kokenut aikansa maailmantapahtumat ja ongelmat tavallista syvemmin, ja ne heijastuvat kauttaaltaan hänen tuotannossaan. ’Sielujen kapina’ on eräs läpitunkevimpia nykyihmisen erittelyjä mitä moderni maailmankirjallisuus tuntee.

Kustantaja: Tammi / Keltainen kirjasto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: sielujenkap63
Ilmestymisvuosi: 1963

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Saatavilla käytettynä
Ota yhteyttä (09) 611 290 tai [email protected]
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.