Apteekkari Melchior I - III

Apteekkari Melchior I - III

Hargla, Indrek

Apteekkari Melchior ja Olevisten kirkon arvoitus

Apteekkari Melchior -sarja sijoittuu 1400-luvun Tallinnaan. Vielä rakenteilla olevan kaupungin siluettia hallitsee Toompean linnoitus. Saksalainen ritarikunta on juuri karkottanut ryöstelevät vitaaliveljet Itämereltä, ja kasvavassa kaupungissa vilisee kauppiaita, sotilaita, kirkonrakentajia, dominikaanimunkkeja ja maallikkoveljiä, raatimiehiä ja maankiertäjiä.

Tarina alkaa, kun korkea-arvoinen saksalaisritari murhataan Toompealla. Uhrin pää on leikattu irti ruumiista, ja suusta löytyy gotlantilainen kolikko. Murhaaja ei tyydy yhteen uhriin vaan jatkaa hirmutöitään pitäen koko kaupunkia kauhun vallassa. Pian nuori ja nokkela apteekkari Melchior pyydetään voudin avuksi selvittämään tapausta. Arvoitusten labyrintti johtaa Melchiorin muinaisten balttilaislegendojen ja vitaaliveljien salaisuuksiin. Mysteerin polttopisteessä on rakenteilla oleva Olevisten eli Pyhän Olavin kirkko.

Hargla pitää jännityksen yllä loppuun saakka: tarinan odottamaton loppuratkaisu avautuu vasta viimeisillä sivuilla, jossa Melchior vihdoin paljastaa syyllisen. Kirjailija Indrek Hargla (salanimi) on Viron tunnetuin scifi- ja fantasiakirjailija. Olevisten kirkon arvoitus on hänen ensimmäinen historiallinen rikosromaaninsa. Sarjan toinen osa, Rataskaivonkadun kummitus, ilmestyy syksyllä 2012.

Apteekkari Melchior ja Rataskaivonkadun kummitus

Tallinna vuonna 1419. Kolme ihmistä on nähnyt Rataskaivonkadulla aaveen – ja heidät on pian sen jälkeen löydetty surmattuina. Mikä yhteys näillä kolmella on samalla kadulla sijaitsevaan taloon, jossa kuuluu kummittelevan vuosikymmenten takaisten hirmutekojen tähden?

Kun pahamaineisen Unterrainerin talon edestä löytyy tuntemattoman kulkurin silvottu ruumis, alkaa apteekkari Melchior selvittää, mitä talossa oikein on tapahtunut ja miksi näyttää siltä kuin menneisyyden haamut haluaisivat kostaa kärsimyksensä eläville ihmisille. Melchiorin tie käy Piritan luostarin ja ilotalon kautta vanhan virolaisen noitasuvun jälkeläisten luo ennen kuin hän kohtaa Rataskaivonkadun kummituksen silmästä silmään.

Apteekkari Melchior ja Rataskaivonkadun kummitus on toinen osa Indrek Harglan keskiaikaiseen Tallinnaan sijoittuvassa sarjassa.

Apteekkari Melchior ja pyövelin tytär

Tallinna vuonna 1422. Nuori Wibeke, kaupunginpyövelin tytär, pettyy rakkaudessa ja pakenee suruissaan kaupungin laidalle, jossa joutuu tahtomattaan todistamaan raakaa veritekoa. Pahoinpidelty nuorukainen jää yllättäen henkiin, vaikka muistinsa menettäneenä, ja vie nuoren neidon sydämen. Uusi rakkaus ei kuitenkaan johda onneen vaan murheeseen, ja kun apteekkari Melchior alkaa selvittää salaperäisen nuorenmiehen henkilöllisyyttä, hänellä on pian ratkottavanaan myös murhamysteeri. Uppoutuessaan tutkimuksiin Melchior huomaa olevansa taas askelen lähempänä oman sukunsa arvoituksen ratkaisua.

Pyövelin tytär on kolmas osa Indrek Harglan keskiaikaiseen Tallinnaan sijoittuvassa Apteekkari Melchior -sarjassa, jossa ovat aiemmin ilmestyneet Apteekkari Melchior ja Olevisten kirkon arvoitus ja Apteekkari Melchior ja Rataskaivonkadun kummitus.



Kustantaja: Moreeni
Sidosasu: Kovakantinen
ean: mel123
Ilmestymisvuosi: 2013
Lajityyppi: Rikos ja jännitys

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.