Kirja vedestä

Portin, Anja

Kenen vettä kulutamme? Mikä on puuvillantuotannon todellinen hinta? Miksi ammattikalastajat katosivat Saaristomereltä?

Kirja vedestä on kokoelma veden parissa elävien ja työskentelevien ihmisten kertomuksia. Se avaa näkymiä vesikriisin syihin, seurauksiin ja ratkaisukeinoihin. Indonesiassa suosademetsiä hävitetään öljyplantaasien tieltä, Intiassa puuvillantuotanto ehdyttää pohjavesiä, Mekongjoella patohankkeet uhkaavat miljoonien elinkeinoja. Nämä ja monet mu ut esimerkit eri puolilta maailmaa kertovat, mitä tapahtuu, kun vedet valjastetaan kasvavan kulutuksen tarpeisiin. Ne kertovat myös ihmisistä, jotka ovat nousseet puolustamaan elinympäristöjään ja elämänmuotojaan, tarjoten samalla vaihtoehtoisen näkökulman veteen ja sen käyttöön.

Kirja valottaa Suomen ja Etelän vesiongelmien yhteyksiä ja kysyy, mikä on suomalaisten rooli globaalissa vesikriisissä.

Kirjoittajat: Sudeep Guru, Olli-Pekka Haavisto, Marko Keskinen, Mira Käkönen, Tuire Laurinolli, Pirkko-Liisa Luhta, Atanagildo Matos, Célia Regina das Neves, Lotta Numminen, Joan Otengo, Witoon Permpongsacharoen, Pia Prost, Kajsa Rosqvist, Ádria Macedo dos Santos, Fátima Cristina da Silva, Amidou Traoré, Varthini ja Koesnadi Wirasapoetra.

 

Kustantaja: Into
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789529998845
Ilmestymisvuosi: 2010
Kirjastoluokka: 5013
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Luonnontieteet

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen10
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.