Pohjoistuulen metsä - Kuvauksia viimeisistä luonnonmetsistä

Kovalainen, Ritva; Seppo, Sanni

Muitakin kuin puita - keskustelua luonnonmetsästä
Rosebud Sivullinen, Kaisaniemenkatu 5
https://www.facebook.com/events/926214698431084

Ritva Kovalaisen ja Sanni Sepon valokuvataiteellinen tietokirja Pohjoistuulen metsä matkaa monelle suomalaiselle tuntemattomaan luonnonmetsään.

Suuri tuntematon - suomalainen luonnonmetsä -on koti kymmenille tuhansille eliöille. Yksi asuu pöllön oksennuspallossa, toinen keloutuvan ikivanhan männyn tyvessä, kolmas tarvitsee monipeninkulmaisen erämaan. Jollekin metri on pitkä matka, toiselle vuosisata liian lyhyt ja kaikki kietoutuvat monimutkaisten vuorovaikutusverkostojen kautta toisiinsa. Luonnonmetsän hypermeressä hukat ja kultiaiset pyrähtelevät, viestit kulkeutuvat maanalaisissa verkostoissa, tuulen tuomina hajumolekyyleinä tai infra- ja ultraääninä. Siellä ekologiset prosessit pitävät yllä ekosysteemien kirjoa, vanhat, väärät, hitaasti kasvaneet, suuret, kuolevat ja kuolleet puut luovat runsautta ja jatkuvuutta. Vesi kiertää ja puhdistuu. Hiili sitoutuu ja varastoituu metsän runsauteen.

Kahden palkitun valokuvaajan Ritva Kovalaisen ja Sanni Sepon kirja Pohjoistuulen metsä johdattaa luonnonmetsään, joka sinnittelee saarekkeina itärajan tuntumassa Pohjois-Karjalassa, Kainuussa ja Lapissa. Kirja perustuu monivuotiseen kuvaustyöhön luonnonmetsissä, tieteellisiin julkaisuihin, raportteihin, kaunokirjallisiin metsäkuvauksiin, vuoropuheluun tutkijoiden ja aktivistien kanssa sekä eri foorumeilla käytävään metsäkeskusteluun.

Kirja sisältää yli 400 valokuvaa ja graafisia kuvia.

 

 

Kustantaja: Hiilinielu tuotanto
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789529911394
Ilmestymisvuosi: 2023
Kirjastoluokka: 50.1

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.