Kolme miestä veneessä
Ei saatavilla

Kolme miestä veneessä

Jerome, Jerome K.

Riittää kun elämäsi vene on kevyt ja siinä on kaikki ehdottoman tarpeellinen: kodikas koti ja yksinkertaiset nautinnot, muutama ystävä joille ystävän arvonimen suo, joku jota rakastaa ja joka rakastaa sinua, kissa ja koira, piippu tai pari, tarpeeksi syötävää ja päälle puettavaa ja vähän enemmän kuin tarpeeksi juotavaa, sillä jano on kamala asia.

Kolme miestä veneessä on kirjallisuudenhistorian hauskimpia teoksia, joka on säilyttänyt tuoreutensa yli sadan vuoden ajan. Kirja kertoo lorvailun aatelisista, jotka päättävät lähteä parin viikon retkelle seilaamaan pitkin Thamesia.

Joutenolon taiturit ovat kehittäneet huippuunsa elämänasenteen, johon kuuluu olennaisena osana kaikenlaisen työnteon välttely. Nämä nautiskelijat syövät, juovat ja pohtivat paljon, mutta saavat hämmästyttävän vähän aikaan. Kun kaverukset vihdoin tarttuvat toimeen, he aiheuttavat yleensä ennennäkemättömän sekasorron. Kirjan henkilöiden suhde luontoon tuntuu ällistyttävän nykyaikaiselta. Kaupungin mukavuuksiin tottuneet herrat ihailevat luontoa, mutta he ovat aivan avuttomia sen keskellä.

Maailmanlaajuisen suosion ja maineen saavuttaneen Kolme miestä veneessä -romaanin kirjoittaja Jerome Klapka Jerome (1859-­1927) syntyi Walsallissa Englannissa, josta perhe muutti sittemmin Itä Lontooseen. Jerome menetti vanhempansa teini ikäisenä. Hän lähti koulusta ollessaan vasta 14 vuotias ja elätti itseään erilaisilla töillä, kuten rautateillä konttorissa. Pikkuhiljaa Jerome siirtyi kirjallisuuden, teatterin ja journalismin pariin. Vuonna 1886 häneltä julkaistiin teos nimeltä The Idle Thoughts of an Idle Fellow, joka saavutti jo menestystä. Vuonna 1888 Jerome avioitui ja muutti asumaan Chelsea Gardensiin. Siellä syntyi menestysteos Kolme miestä veneessä (1889). Kirjailija näki kotinsa ikkunasta Thamesjoen, jolla on tärkeä rooli hänen romaanissaan. Kirja sai myös jatkoa. Three Men on the Bummel ilmestyi vuonna 1900. Lisäksi Jerome toimi näytelmäkirjailijana ja saavutti jonkin verran suosiota Lontoon näyttämöillä. Jerome menestyi journalistina ja vaikutti monissa eri lehdissä. Hän perusti ystäviensä kanssa vuonna 1892 The Idler lehden, johon ovat kirjoittaneet useat merkittävät kirjailijat. The Idler -lehti perustettiin uudelleen vuonna 1993. Jerome K. Jeromen tekstejä on aiemmin suomennennettu mm. teoksessa Matkaopas joutilaisuuteen (toim. Hodgkinson & de Abaitua), Basam Books 1999.

Kustantaja: Basam
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789529842391
Ilmestymisvuosi: 2000
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.