Lainsuojattomat
Ei saatavilla

Lainsuojattomat

Parkkinen, Sami

Moottoripyöräkerhot jakautuvat poliisin mielestä tavallisiin ja rikollisiin kerhoihin. Rikollisiksi kerhoiksi poliisi on määritellyt niin sanotut lainsuojattomat eli outlaw-kerhot. Poliisin mukaan nämä asettuvat yhteiskunnan ulkopuolelle ja ovat perusolemukseltaan rikollisia. Poliisin mukaan salmiakkikuvion sisällä oleva prosenttimerkki kertoo siitä, että sellaisen kantaja on vannoutunut rikollinen. Onko asia todella niin?

Vanhan sanonnan mukaan kannattaa painaa legenda, jos se on parempi kuin todellisuus. Todellisuus kun ei aina vastaa legendaa, ei tässäkään tapauksessa. Todellisuus on paljon monisyisempi ja vivahteikkaampi, kuin se villiintynyt legenda "rikollisista moottoripyöräjengeistä".

Toimittaja Sami Parkkosen kirjassa motoristeja rikollisiksi leimaavaa mediailmiötä tarkastellaan kriittisesti. Julkisuudessa esitettyjä väitteitä ei tyydytä toistelemaan, vaan väitteiden ja hokemien taakse yritetään luoda hieman valoa. Koko aihe asetetaan suhteeseen koko yhteiskunnan mittakaavassa. "Kun näiden pahamaineisten motoristien puuhia verrataan yhteiskunnan valtaapitävien toimintaan, homma alkaa näyttäytyä hieman toisenlaisessa valossa" toteaa Parkkonen, joka ei kuulu mihinkään kerhoon, eikä edes itse omista moottoripyörää.

Tässä kirjassa ei kumarreta virallisen totuuden suuntaan, vaan pyritään kertomaan ilmiöstä sellaisena kuin se on. Tässä kirjassa motoristit itse kertovat kokemuksistaan ja siitä miten ilmiö sai alkunsa Suomessa. Lainsuojattomat - villiintynyt legenda pyyhkii pöytiä virallisella versiolla ja tuo esiin sen version, jota julkisuudessa ei liikoja esitellä.

Kustantaja: Karu kustannus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789529258710
Ilmestymisvuosi: 2011
Kirjastoluokka: 30.12
Lajityyppi: Rikos ja jännitys

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.