Uskollinen ja hyveellinen yö

Glück, Louise

Vuoden 2020 kirjallisuuden Nobel-palkinnon voittanut yhdysvaltalainen Louise Glück (s. 1943) julkaisi ensimmäisen runokokoelmansa Firstborn vuonna 1968, mutta hänen uransa lähti kovaan nousukiitoon vasta 1990-luvulla. Hän on saanut lähes kaikki merkittävimmät yhdysvaltalaiset kirjallisuuspalkinnot (Pulitzer, National Book Award, Bollingen Prize) ja on näin yksi oman sukupolvensa tunnetuimmista ja arvostetuimmista runoilijoista.

Louise Glück käsittelee tuotannossaan muun muassa traumoja, himoa, luontoa, lapsuutta, kuolemaa, erilaisia vastavoimia sekä pitkälti omakohtaisia teemoja ja muistoja. Hänen runojensa aineistoa ovat usein myytit ja tarut, joiden aineksia hän näkee modernissa maailmassa. Hänen esikuvinaan on pidetty muiden muassa Robert Lowellia, Rainer Maria Rilkea, Emily Dickinsonia ja Elizabeth Bishopia. Itse hän mainitsee lisäksi Léonie Adamsin ja Stanley Kunitzin.

"Glückillä on runollinen ääni, josta ei voi erehtyä, ja se tekee koruttomalla kauneudellaan yksilöllisestä olemassaolosta universaalia. Hän etsii yleismaailmallista, ja niin tehdessään hän hakee inspiraatiota myyteistä ja klassisista aiheista, jotka ovat mukana suurimmassa osassa hänen töitään." Vuoden 2020 kirjallisuuden Nobel-palkintokomitean lausunto.

"Glück kuuluu amerikkalaisen nykykirjallisuuden huomattavimpiin lyyrikoihin. Hänen tuotannossaan on myös paljon huumoria ja nokkeluutta". Anders Olsson, Nobel-komitean puheenjohtaja.

Tämä kirja on uusin Louise Glückiltä julkaistu teos. Se on suomennettu alkuperäisteoksesta Faithful and Virtuous Night (2014).

 

Kustantaja: Enostone
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789527389331

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Citycenter5
Lastenkirjakauppa Rosebud Mini0
Rosebud Maria (ja Rosebud Mini)2
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.