Alberto Giacometti - Elämä katseessa
Ei saatavilla

Alberto Giacometti - Elämä katseessa

Barilier, Étienne

Mestarin elämä ja taide: 1900-luku - täynnä sotia ja barbariaa. Eikö se vääristänyt ihmistä? Entä kykenikö taide kuvaamaan vääristyneen katsetta? Maailman kuvataiteen eturivin tekijöihin lukeutuva sveitsiläinen kuvanveistäjä, maalari Alberto Giacometti (1901-66) vastasi kysymyksiin teoksillaan. Varjomaisissa, venytetyissä, unenomaisissa veistoksissaan ja maalauksissaan hän loi Riisutun Ihmisen, jonka katse oli koko itsetuhoisen aikakauden peili.

Suomessa musiikkipiirien suosion saaneen Kiinalainen piano -teoksen (suomentanut: Lauri Kaila Holma, LURRA Editions, 2020) kirjoittajan, sveitsinranskalaisen Étienne Barilierin huimaava analyysi eurooppalaisen kuvataiteen mestarista, joka eli täysin selin kaikelle aineelliselle läpi koko elämänsä huolimatta kasvavasta maailmanmaineestaan, etsii vastausta myös Giacomettia läpi elämänsä askarruttaneille kysymyksille: Miksi ylipäänsä on katse ja katseen voima? Entä miksi ihminen, vailla ihmisyyttä?

Saastamoisen säätiö on tukenut tämän kulttuurihistoriallisesti tärkeän teoksen julkaisemista suomeksi.

 

Kustantaja: Lurra Editions
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789527380383
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 73.91
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): p�yt� 3

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.