Kenttäsairaala

Tuovinen, Tarja

Kansainvälinen sairaanhoitotiimi työskentelee kenttäsairaalassa Pakistanin pääkaupungissa Peshawarissa monien paineiden alla. Hoidettavina on niin siviileitä kuin taleban-taistelijoita. Talebanit käyvät täysimittaista sotaa vain sadan kilometrin päässä Islamabadista. Ympärillä oleva väkivalta sekä toisenlainen kulttuuri haastavat länsimaista henkilökuntaa. Stressi, turhautuneisuus ja olojen epävarmuus heijastuvat niin lääkäreihin kuin hoitajiinkin.

Klinikalla kuolee poikkeuksellisissa olosuhteissa nuori potilas, joka herättää paikallisväestössä hämmennystä. Myös sairaalan johtaja Roy katoaa odottamattomalla tavalla. Mistä on kyse, kuka ja mitä on tapahtumien taustalla?

Kaiken keskellä suomalainen sairaanhoitaja Kaisa Valli suoriutuu vaativasta työstään, mutta joutuu tahtomattaan osaksi tapahtumia.

KENTTÄSAIRAALA on vahva ja eletyn oloinen romaani kansainvälisestä avustustyöstä. Se kuva, joka avustustyöstä julkisuuteen välittyy, on siloteltua PR-pintaa. Tuon pinnan alla kuohuvat inhimilliset tunteet sekä henkilökohtaisuudet.

KENTTÄSAIRAALA avaa fiktion keinoin avustustyön maailmaa yksityiskohtien kautta. Romaanin tapahtumat ovat toki kirjailijan mielikuvituksen tuotetta - yhtäläisyydet todellisiin henkilöihin ja tapahtumiin ovat silkkaa sattumaa.


Kirjailijasta
Tarja Tuovinen on toiminut erikoissairaanhoitajana 1980-luvun loppupuolelta maailman sota -ja kriisipesäkkeissä. Hänen ensimmäinen teoksensa Hikeä, kyyneleitä ja sideharsoa: naisena kriisipesäkkeissä (LIKE 2013) kuvaa päiväkirjamerkintöjen kautta avustustyön arkea. Myös seuraavassa kirjassaan Tuovinen valottaa jonkin verran työtään maailmalla (Hermeksen siivet, Kirjokansi 2016). Kolmas romaani jatkaa fiktion keinoin avustustyön epäkohtien valottamista.

 

Kustantaja: Kirjokansi
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789527344507
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 84.2 Kaunokirjallisuus
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2308Rikos

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen9
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.