Arjen huojuvat tukipilarit

Arjen huojuvat tukipilarit

Ihamäki, Katja

Kirjassa Arjen huojuvat tukipilarit pureudutaan venäläisen arjen kysymyksiin. Yhteiskunnallisia olosuhteita tarkastellaan lähinnä sosiaalipoliittisista ja sosiaalityön näkökulmista Luoteis-Venäjällä: Pietarista, Leningradin alueelle ja Karjalaan. Asukkaiden havainnot ja kuvitus tuovat kohteisiin lisää tarttumapintoja. 

Kohderyhmänä ovat haavoittuvassa asemassa ja sosiaaliturvan varassa elävät ihmiset. Myös yleisiä sosiaalisia olosuhteita ja yhteiskuntamallia avataan. Väestönkasvun ponnistuksina perheet saavat korotettua äitiyspääomaa, mutta toisaalta siirtolaisia integroidaan yhteiskuntaan sattumanvaraisesti. Terveydenhoito kuuluu perusoikeuksiin, mutta siitä löytyy monia pullonkauloja. 

Arkea valotetaan monesta näkökulmasta kirjassa Arjen huojuvat tukipilarit. Asumisen monimuotoisuus ja asunnottomuuden riesat hierarkioineen tulevat esille. Kansalaisjärjestöt lisäävät ihmisten hyvinvointia monin tavoin. On perustettu ryhmiä siirtolaisten, erityistarpeisten ja päihdeongelmaisten tueksi. Niin ikään leikkipuistoja, urheilukenttiä ja teitä on kunnostettu asukkaiden työllä sekä kuntien ja yritysten myötävaikutuksella. 

Kirjailija Katja Ihamäki on koulutukseltaan valtiotieteen tohtori ja hän työskentelee ammattikorkeakoulussa yhteiskuntatieteen lehtorina. 

Kustantaja: Basam
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789527337844
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 32.5

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.