Yhteinen kieli - Traumatietoisuutta ihmisten kohtaamiseen (3.painos)

Sarvela Kati, Auvinen Elisa (toim.)

Yhteinen kieli - Traumatietoisuutta ihmisten kohtaamiseen on kymmenen ihmistyön ammattilaisen yhteisesti luoma teos, jonka syntymistä on ohjannut sydämen kutsu muutokseen.

Kirjoittajien näkemys on, että kaikki ihmiset tarvitsevat juuri nyt sekä työntekijöiden että asiakkaiden rooleissaan tietoa, työkaluja ja kokemuksia inhimillisen, traumatietoisen kulttuurin luomiseksi. Traumatietoisessa kulttuurissa ihmisen hoitamisen ja oppimisen keskiössä on kokonaisvaltainen ihmiskuva. Siinä kohtaamme ja hoidamme mielenterveys- ja oppimisongelmien sekä kroonisten sairauksien juurisyitä.

Ajassamme on korostunut yksilön vastuu omasta hyvinvoinnistaan. Tässä kirjassa pohditaan, voisiko traumaymmärryksen lisääminen ihmistyössä olla askel, jonka myötä palautamme trauman katkaisemia yhteyksiä, eheytämme koko kulttuuriamme sekä edistämme ihmisten kasvua omaan kukoistukseensa.
Kirja valaisee traumaa sekä yksilöllisellä että rakenteellisella tasolla. Se tarkastelee tunnehaavoja sosiaalityön, terveydenhuollon ja opettajan näkökulmista. Asiakkaiden, potilaiden ja oppilaiden traumakokemusten rinnalla kirja kannattelee ja tutkii myös työntekijöiden tunnehaavoja.

Tämä on kirja kaikille, jotka haluavat olla mukana rakentamassa inhimillisempää yhteiskuntaa. Erityisesti teos on suunnattu sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille sekä opettajille. Yhtä lailla se sopii vertaisauttajille, läheisille ja kunkin omalle kasvupolulle. Syvän kulttuurisen muutoksen myötä jokainen voi kirjoittajien vision mukaan olla toinen toistensa toipumisen tukija.

Kirjoittajat:
Kati Sarvela, HLL hammaslääkäri, terapeutti, kouluttaja
Elisa Auvinen, FM äidinkielen ja kirjallisuuden opettaja, lastentarhanopettaja, Internal Family Systems -terapiaohjaaja, kirjallisuusterapiaohjaaja
Karoliina Maanmieli, FT kirjallisuusterapiaohjaaja
Anne Pelkonen, LL psykiatrian erikoislääkäri, YET kognitiivinen psykoterapeutti, traumapsykoterapian kouluttajapsykoterapeutti
Johanna Linner Matikka, YTM perhe- ja lähisuhdeväkivaltatyön asiantuntija, sosiaalityöntekijä, tohtorikoulutettava
Sari Nyberg, toiminnanjohtaja, EMBA
Maria Lindroos, PsM psykologi, työnohjaaja
Anne Karkkunen, psykodraamaohjaaja, kouluttaja, psykoterapeuttiopiskelija
Karita Palomäki, fysioterapeutti, psykofyysisen kivunhoidon asiantuntija, työnohjaaja, kouluttaja
Pirkko Olanterä, TM pappi, pedagogi, Ihminen tavattavissa -terapeutti, TRE-ohjaaja
Mikaela Blomqvist-Lyytikäinen, LL nuorisopsykiatrian erikoislääkäri, kehitysvammalääketieteen erityispätevyys, sensomotorinen psykoterapia, kirjallisuusterapiaohjaaja

 

Kustantaja: Basam
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789527337646
Ilmestymisvuosi: 2022
Kirjastoluokka: 59.2

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.