Lumen ääni / Schneepart

Celan, Paul

Paul Celan (1920-1970) oli romanialaissyntyinen runoilija, jota pidetään 1900-luvun tärkeimpänä saksaksi kirjoittaneena runoilijana. Celanin suhdetta äidinkieleensä saksaan sävyttivät toisen maailmansodan aikaiset kokemukset työleirillä. Hänen vanhempansa kuolivat natsien leirillä - vanhempien kohtalo on runoilijalle pysyvä trauma, joka varjostaa koko hänen tuotantoaan. 

Celanin runous tunnetaan erityisesti omalaatuisesta kielestään. Hän korosti runouden olevan dialogisessa suhteessa lukijaansa. Alkutuotannon jälkeen runojen säkeet lyhenivät, yhdyssanat lisääntyivät ja syntaksi mutkistui. Mitä lyhyemmäksi runot ja varsinkin yksittäiset säkeet muuttuvat, sitä enemmän jokainen sana vaatii lukijan huomiota. Näiden runojen lukemiseen tarvitaan kaikkia aisteja. Sanojen sointi on yhtä tärkeää kuin niiden graafinen muoto paperilla, ja myös sanojen välittämät kuvat vaativat huomiota. 

Lumen ääni on ensimmäinen kokonaan suomennettu Paul Celanin kokoelma. Alkuteos ilmestyi Celan kuoltua, ja sitä pidetään yhtenä hänen keskeisimmästä kokoelmistaan. Aiemmin Paul Celania on ilmestynyt Jukka Koskelaisen suomentamana vuonna 1993. 

Kustannusliike Parkko on käännösrunouteen erikoistunut kustantamo, joka julkaisee 4-6 kirjaa vuodessa. 

Kustantaja: Parkko
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789527302071
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 82.2

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.