Piereskeleekö se?

Caruso, Nick; Rabaiotti, Dani

Koirat tekevät sitä. Tuhatjalkaiset tekevät sitä. Dinosaurukset tekivät sitä. Sinä teet sitä. Mustakalat eivät tee sitä, ei ole varmaa tekevätkö hämähäkit sitä: tarvitaan lisätutkimusta. Linnut eivät tee sitä, vaikka halutessaan pystyisivät. Sillit tekevät sitä kommunikoidakseen toisensa kanssa.

Vuonna 2017 zoologi Dani Rabaiottin teini-ikäinen veli esitti hänelle hyvin teinimäisen kysymyksen: Piereskelevätkö käärmeet? Hämmentyneenä Rabaiotti kääntyi Twitterin puoleen, eikä internet tuottanut pettymystä. Hänen viaton kysymyksensä antoi elämän hastagille #doesitfart (#piereskeleeköse), joka levisi viraalina kuin myrkyllinen kaasu. Kymmenet asiantuntijat alkoivat pohtia, mitkä eläimet piereskelevät ja mitkä eivät ja jos ne piereskelevät, niin kuinka usein, millaista ja minkä hajuista kaasua ne tuottavat ja miksi.

Kaikki tämä on kiistaton osoitus siitä, että suuri yleisö kaipaa palavasti lisää tietoa eläinten pieruista. Piereskeleekö se? vastaa tähän tarpeeseen tyhjentävästi: tieteellisesti täsmällinen, kutkuttelevasti kuvitettu opas (kuvat voi värittää itse!) kattaa 80 eläinlajin pierut yksityiskohtaisemmin kuin olisit voinut koskaan kuvitella.

Dani Rabaiotti on väitöskirjatutkija ja Lontoon eläintarhan zoologi, joka tutkii afrikkalaisia villikoiria ja ilmastonmuutosta. Nick Caruso on herpetologi ja vanhempi tutkija Virginia Techissä.

 

Kustantaja: Aula 2
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789527269596
Ilmestymisvuosi: 2019
Kirjastoluokka: L85
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Lapset luonto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.