Sokraattinen mieli

Houni, Pia

Sokrates halusi etsiä totuutta elämällä yksinkertaisesti ja rehellisesti. Hän korosti syvemmän onnellisuuden löytämistä hetkittäisen mielihyvän sijaan. "Sokraattinen mieli" innostaa lukijaa itsensä kuuntelemiseen, tärkeiden asioiden oivaltamiseen ja tarjoaa ideoita mielen siivoukseen turhista ja kuormittavista asioista. 

Teoksessa korostetaan tahdonvoiman ja itsehillinnän merkitystä. Kirja sisältää lämmintä elämänviisautta ja tarjoaa filosofisia ja uskonnollisia reseptejä mielenrauhaan, luovuuteen, ihmissuhteisiin, ruokavalioon ja terveyden ylläpitämiseen sekä erilaisten riippuvuuksien vähentämiseen. Se sisältää runsaan kattauksen myös filosofisia sitaatteja sekä lyhyitä harjoituksia, jotka inspiroivat oman elämän pohdintaan. 

Stoalaisuuden mukaan on turhaa murehtia asioista, joihin emme itse voi vaikuttaa. Sen sijaan voimme kohdistaa huomiomme tyynen mielen ja hyvän elämän vaalimiseen. 

Pia Houni on teatteritaiteen tohtori, dosentti ja filosofinen praktikko. Hän pitää filosofin vastaanottoa ja vetää sokraattisen dialogin ryhmiä, luennoi ja kirjoittaa hyvästä elämästä ja itsetuntemuksesta. Hän on perehtynyt taiteeseen, erityisesti draamaan ja runouteen. Hänellä on kokemusta myös kamppailu-urheilusta, joogasta, meditaatiosta, ja luostarimaailmasta. 

Kustantaja: Basam
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789527240250
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 17.3
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2306Basam Books

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Maria1
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.