Serlachiusten kartano

Simpanen, Marjo-Riitta

Joenniemen kartano Mäntässä on nykyään tuttu Serlachius-­museoiden vieraille taiteen tyyssijana, mutta luonnonkauniilla paikalla sijaitseva tila on nähnyt monenlaisia vaiheita. Joenniemi oli 1920-1930-luvuilla mallitila, josta pientilalliset hakivat oppia maanviljelyyn ja karjanhoitoon. 

Maatilan lehmät ja lampaat, modernit rakennukset ja taimitarha olivat laajalti tunnettuja. Vuonna 1935 paikalle valmistui komea kartano, josta tuli tehtailija ja taidemesenaatti Gösta Serlachiuksen ja Ruth-puolison edustuskoti. Kartanossa vietettiin vilkasta seuraelämää ja nähtiin monenlaisia arvovieraita. 

Taidemuseona kartano on toiminut vuodesta 1945. Nykyään rakennus on osa Serlachius-­museo Göstaa, joka esittelee vanhaa ja nykytaidetta. Kartano on saanut vierelleen uutta arkkitehtuuria, mutta sen patinoituneilla parketeilla ja elegantissa puistossa voi yhä edelleen aistia menneen maailman elämäntapaa. 

Kustantaja: Parvs Publishing
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789527226292
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 90.70.92

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.