Tiedenainen peilissä
Ei saatavilla

Tiedenainen peilissä

Silver, Minna

Professori Ella Margareta Kivikoski (1901-1990) oli Suomen arkeologian uranuurtaja ja monessa suhteessa edelläkävijä, joka vaikutti vahvasti tieteenalansa kehitykseen. Kivikoski oli kansainväliset mitat täyttävä arkeologi, joka on liian usein varhaisia tutkijanaisia esiteltäessä jäänyt unohduksiin.
Historiakiinnostus, professori Aarne Michaël Tallgrenin innoittavat arkeologian luennot ja kannustus kansainväliseen tutkijaverkostoon sekä museotyö Muinaistieteellisen toimikunnan (nyk. Museovirasto) palveluksessa kenttätöineen avasivat näkymät muinaisuuteen sekä viitoittivat tietä arkeologiselle tiedeuralle. Kivikoski nimitettiin aluksi toimikunnan esihistoriallisen osaston ensimmäiseksi naispuoliseksi amanuenssiksi.

Väiteltyään Kivikoskesta tuli aikanaan Helsingin yliopiston ainoa naisprofessori ja samalla Pohjoismaiden ensimmäinen naispuolinen arkeologian professori. Hän oli myös Suomalaisen Tiedeakatemian ensimmäinen naisjäsen. Kivikosken kirjoittamat Suomen esihistoriaa käsittelevät teokset ovat kuluneet monen lukijapolven käsissä. Hänen tuotantonsa keskittyy rautakauteen.

Usean eri tieteenalan asiantuntijan kirjoittamassa artikkelikokoelmassa kohtaavat henkilöhistorialliset ainekset, arkeologia, historia, tieteenhistoria, kulttuurientutkimus, sukupuolentutkimus, kielitiede, kasvitiede ja osteologia.
Teos kutoo yhteen joukon päähenkilön keskeisiä tutkimusaiheita, joista monet ovat edelleen ajankohtaisia.

 

Kustantaja: Sigillum
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789527220153
Ilmestymisvuosi: 2020
Kirjastoluokka: 991 Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.