Sinä ja atomipommi
Ei saatavilla

Sinä ja atomipommi

Orwell, George

Englantilainen George Orwell (1903-1950) kuuluu 1900-luvun merkittävimpiin eurooppalaisiin kirjailijoihin. Poliittisesti moniulotteisen Orwellin ajatteluun vaikuttivat vuosisadan suuret mullistukset: luokkaristiriidat, Espanjan sisällissota ja toinen maailmansota, totalitarismin nousu. Hän puolusti ilmaisunvapautta ja älyllistä rehellisyyttä kaikkialle tunkeutuvaa puoluesidonnaisuutta ja todellisuuden vääristelyä vastaan. 

Orwell tunnetaan parhaiten poliittisista allegorioistaan ”Eläinten vallankumous” ja ”Vuonna 1984”, mutta valtaosa hänen parhaasta tuotannostaan koostuu esseistä ja sanomalehtiartikkeleista. Niissä hän käsitteli kirjavaa aihepiiriä: englannin kieltä, uutta aseteknologiaa, kansallista identiteettiä, kirjallisuuden klassikoita ja uusimpia virtauksia, fasismia ja kommunismia. Timo Hännikäisen suomentama valikoima sisältää Orwellin esseitä, artikkeleita ja kritiikkejä hänen kirjailijanuransa dramaattisimmalta ja kypsimmältä ajanjaksolta. 1940-luvun kirjoitukset syntyivät toisen maailmansodan ja alkavan kylmän sodan oloissa, jolloin totuus oli eri osapuolten propagandan puristuksessa. Niiden ajankohtaisuus on ilmeinen jokaiselle jota kysymykset ajattelun vapaudesta ja poliittisesta sitoutumisesta kiinnostavat. Valikoiman tekstejä ei ole aiemmin ilmestynyt kirjamuodossa suomeksi.  

Kustantaja: Kiuas
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789527197295
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 802

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.