He antoivat kaikkensa

Arponen, Antti O. & Kasila, Markku & Peltola, Vesa-Matti

Vuosien 1939-45 sodissa menehtyi yli 360 suomalaista mestariurheilijaa. Joukossa oli kolme olympiavoittajaa, useita maailmanmestareita ja Euroopan mestareita sekä maailmanennätysmiehiä.

Kirjaan on otettu sodissa menehtyneiden kansainvälisten menestyjien lisäksi eri lajien SM-kisoissa mitalin saaneet. TUL:n mestarit, useita vuosia joukkuepelien pääsarjassa pelanneet sekä merkittävimmät urheilujohtajat, valmentajat ja urheilutoimittajat. Urheilijoista kerrotaan matrikkelitietojen lisäksi pääkohdat urheilu-urasta ja tietoja sota-ajalta, jos niitä on saatavilla.

Tässä suurteoksessa on useita mielenkiintoisia nimiä, värikkäitä tarinoita:

Mukana on kolme suomalaista olympiavoittajaa: hiihtäjä Kalle Jalkanen, juoksija Gunnar Höckert ja painija Lauri Koskela. Maailmanmestareita ovat pikaluistelija Birger Wasenius, mäkihyppääjä Paavo Vierto sekä hiihtäjät Eino Olkinuora, Martti Lappalainen ja Pauli Pitkänen. 30-luvun tähtiurheilijoita ovat myös hiihtäjä Olli Remes (sai Mannerheim-ristin sodassa), voimistelija Make Uosikkinen, kymmenottelija Aki Järvinen ja uimari Toivo Reingoldt.

Eri alojen suuruuksista ovat mukana kenraali Einar Vihma (olympiatason voimistelija), IKL:n kansanedustaja Arne Somersalo, Koripalloliiton puheenjohtaja Aaro Kiviperä, voimistelujohtaja Yrjö Nykänen, Italian hiihtäjien päävalmentaja Väinö Sares ja elokuvaohjaaja Nyrki Tapiovaara.

Kustantaja: Auditorium Kustannus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789527043035
Ilmestymisvuosi: 2014
Kirjastoluokka: 992
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Suomen historia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.