Vesa Aaltonen
Ei saatavilla

Vesa Aaltonen

Lindström, Georg

"Jotkut ovat soittohommiani matkan varrella jotenkin aliarvioineet, halveksineet ja kyselleet, etta: "Vielako sa soitat, etko tee mitaan oikeita toita". He eivat tajua taman alan raadollisuutta ja kuinka rankkaa tama ammattisoittaminen oikeasti on. Saamani taiteilijaelake on mielestani kuitenkin jonkinlainen tunnustus tyostani. Vaikka paljon on taivalta ja kilsoja kertynyt viidenkymmenenviiden vuoden aikana, niin intoa tyotani kohtaan viela riittaa ja niin kauan kuin kapulat kasissa pysyvat aion tyotani viela jatkaa".
- Vesa Aaltonen


Rumpali Vesa Aaltonen on elämänsä aikana ehtinyt moneen paikkaan. Vaikka Aaltosen nimeä ei välttämättä moni tunnista, hän on rumpusetteineen ollut mukana kuluneen 50 vuoden aikana lähes kaikkialla kotimaisessa populaarimusiikissa. 1960-luvun lopussa Aaltonen perusti legendaksi nousseen progeyhtye Tasavallan Presidentin. Sen jälkeen hän on soittanut lukemattomilla menestyslevyillä Vesa-Matti Loirin Leino-tulkinnoista ja Jean-Pierre Kuselasta jazzrock-klassikoihin. Aaltonen rummuttaa tuhansilla singleillä ja albumilla, 1200 karaokebiisin taustalla ja soittanut valtavan määrän keikkoja sekä ulkomailla Pressan ja muiden kokoonmanojen mukana että Suomessa, Olympiastadionia myöten.

Georg Lindströmin kirjoittamassa elämäkertateoksessa Aaltonen käy läpi uraansa varhaisista rautalankayhtyeistä Tasavallan Presidentin kansainvälisen läpimurron partaalle ja siitä kotimaisen viihdemaailman huipulle. Kirja on hieno ja realistinen läpileikkaus valtakunnan ahkerimman muusikon urasta, joka venyi progesta Danny-show’hun ja Hectorin kiertueesta Pekka Pohjolan orkestereihin, puhumattakaan valtavasta määrästä studiomuusikkona tehtyjä äänitteitä. Toisaalla kansainvälinen ura vei miehen legendaarisen ruotsalaisen rock-yhtye Made in Sweden riveihin ja melkein Abban Australian kiertueelle saakka.

 

 

Kustantaja: Svart Records
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789526890630
Ilmestymisvuosi: 2019

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.