Etnologinen tulkinta ja analyysi - Kohti avoimempaa tutkimusprosessia

Jouhki, Jukka & Steel, Tytti

Etnologi pyrkii ymmärtämään kulttuurisia ilmiöitä syvällisesti käyttämällä erilaisia menetelmiä, joissa hän itse on tärkein työkalu. Refleksiivisyys, joka kohdistuu tutkijan positioon ja aineistonkeruumenetelmiin, on jo kiitettävästi kanonisoitunut tieteenalan käytäntöihin. Etnologin aineiston ja tutkimustulosten välillä on kuitenkin harmaa alue, ”metodologinen magia”, jossa kaoottisesta empiriasta syntyy koherentteja tutkimustuloksia. Mitä tarkalleen ottaen tapahtuu, kun etnologi tekee selkoa tutkimastaan todellisuudesta? Kuinka hän työstää aineistostaan tutkimustuloksia?

Teoksessa etnologisen tutkimuksen tekijät esittelevät tuoreita tutkimuksiaan – tai palaavat takaisin vanhoihin – ja kertovat, kuinka he ovat tulkinneet ja analysoineet aineistojaan.

Tulkinta ja analyysi ovat erottamaton, mutta monitulkintainen osa etnologista tutkimusprosessia. Kirjan tarkoitus on tehdä etnologisista tutkimusprosesseista entistä selkeämpiä ja samalla esitellä etnologisen nykytutkimuksen monipuolista ja yhteiskunnallisesti relevanttia kenttää.

Kirjassa etnologia ymmärretään laajasti, ja se on suunnattu antropologian, etnologian, folkloristiikan, kansatieteen ja kulttuuriperinnön tutkimuksen sekä näiden lähialojen tutkijoille ja opiskelijoille.

Kustantaja: Ethnos ry
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789526850900
Ilmestymisvuosi: 2016

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 2
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.