Raakaa voimaa

Turunen, Ari

60. leveyspiirin pohjoispuolella asuu vain kymmenen miljoonaa ihmistä. Heistä yli puolet on suomalaisia. Kovina talvina koko Pohjanlahti ja iso osa Itämerestä jäätyvät, joten suomalaisten ainoa keino selviytyä on jään murtaminen - ja se vaatii osaamista ja todella raakaa voimaa.

Raakaa voimaa kertoo suomalaisten jäänmurtajien tarinan ja esittelee voimakkaat erikoisalukset ja niihin liittyvien keksintöjen historian. Murtajasta Urhoon ja Kontiosta Nordicaan jäänmurtajat ovat taistelleet äärimmäisissä olosuhteissa kiveäkin kovempaa ja arvaamatonta jäätä vastaan. 360 astetta kääntyvät ruoripotkurit otettiin ensin käyttöön jäänmurtajissa, mutta nyt ne ovat kaikissa risteilyaluksissa. Perä edellä jäätä murtavat DAS-laivat ovat suomalainen keksintö. Puolet maailman kauppalaivoista kulkee Wärtsilän moottoreilla. Kirjassa esitellään myös suomalaisten Venäjän arktiselle alueelle suunnittelemat jäätä murtavat alukset.

200-sivuinen teos esittelee suomalaista osaamista yli 300 kuvan voimalla. Ammattikuvaajat ovat viettäneet laivoilla viikkoja vangitakseen alusten miehistön kiehtovan arjen. Kova työ hoidetaan tarkasti ja osaavasti siitä isoa numeroa tekemättä.

 

Kustantaja: Into
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789526788913
Ilmestymisvuosi: 2013
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Kulttuurihistoria

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.