Matkalla kohti : elokuvan dramaturginen analyysi

Talvio, Raija

Elokuvan katsoja on aina matkalla päähenkilön kanssa, tietämättä mitä kohti. Mutta miten kiinnostus päähenkilöä kohtaan syntyy? Mitä ovat henkilöhahmon tahto ja tarve? Entä miten herättää katsojassa toivoa ja pelkoa? Tämä kirja johdattelee käsikirjoittajaa matkalla valmiiseen teokseen ja avaa samalla elokuvadramaturgian ajattelua myös muille.

Elokuvan dramaturginen analyysi on työväline, joka auttaa käsikirjoittajaa hahmottamaan teoksen rakennetta ja osia. Havaintojen perusteella kirjoittaja voi tarkentaa kerronnan näkökulmaa ja tyylilajia. Analyysin avulla voi etsiä vastauksia teoksen suuriin kysymyksiin tai tarkentaa sen yksityiskohtia sekä työstää juonen kuljetusta ja kerronnan aikajanaa.

Aalto-yliopiston elokuva- ja televisiokäsikirjoituksen professori Raija Talvio esittelee kirjassaan analyysimenetelmän, joka pohjautuu Frank Danielin kehittämiin työtapoihin sekä Talvion pitkään kokemukseen käsikirjoittajana ja opettajana.

Matkalla kohti on elokuvan dramaturgisen analyysin tietokirja ja työkirja. Se avaa näkökulmia niin käsikirjoittajille kuin myös muille elokuva-alan ammattilaisille sekä kaikille tarinoista ja kertomusten rakenteista kiinnostuneille.

Kustantaja: Aalto Arts Books
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789526404776
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 77.4

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.