Seurapiirien kuningatar - Grace Kelly

Spoto, Donald

"Hän oli kaikkea muuta kuin kylmä. Kaikki Gracessa oli houkuttelevaa. Hänellä oli suuret, lämpimät silmät, ja kun hänen kanssaan näytteli rakkauskohtauksessa, tiesi, ettei hän ollut kylmä." -James Stewart

Aiemmin julkaisemattomiin haastatteluihin perustuva Seurapiirien kuningatar Grace Kelly antaa intiimin ja rehellisen kuvan Hollywoodin kultakauden yhdestä kiehtovimmista tähdistä. Donald Spoto kurkistaa Grace Kellyn (1929-1982) prinsessatarinan kulissien taakse ja kertoo, kuinka teatterinäyttelijän urasta haaveilleesta yläluokkaisen perheen kasvatista tuli ensin malli New Yorkiin, sitten televisionäyttelijä, Oscar-palkittu Hollywood-tähti ja lopulta rakastettu Monacon ruhtinatar. Spoto paljastaa paitsi totuuden Kellyn yksityiselämästä, myös hänen rakastamansa miehet - ja miehet, joita hän ei rakastanut.

"Gracen hienovarainen seksuaalisuus - hänen elegantti seksikkyytensä - vetosi minuun... Gracen kanssa siitä täytyi ottaa selvää - se täytyi löytää." -Alfred Hitchcock

Kellyn toiveesta Spoto odotti 25 vuotta tämän kuoleman jälkeen, ennen kuin julkaisi pitkiin haastatteluhin perustuvan elämäkertansa. Vuosien varrella Spoto taltioi myös Kellyn kanssanäyttelijöiden, kuten James Stewartin ja Cary Grantin muistoja.

Vaikka Kellyn elokuvaura kesti vain vajaa seitsemän vuotta, hänestä tuli yksi aikakautensa ikoneista. Erityisesti Alfred Hitchcokin elokuvat Varkaitten paratiisi (To Catch a Thief, 1955), Takaikkuna (Rear Window, 1954) ja Täydellinen rikos (Dial M for Murder, 1954) nostivat hänet maailmanlaajuiseksi tähdeksi. Parhaan naissivuosan Oscar-palkinnon hän sai elokuvasta Mies, jonka minulle annoit (The Country Girl, 1954).

Vaikka 26-vuotiaana filmiurastaan luopunut Kelly myönsi kaivanneensa näyttelemistä, hän asettui kuninkaalliseen elämäänsä. Ruhtinatar oli suunnattoman ylpeä lapsistaan. Hän menehtyi vasta 52-vuotiaana auto-onnettomuudessa.

"Mielestäni hän oli upein tapaamani olento... Hän oli niin välitön, vailla turhamaisuutta." -Rita Gam

Kustantaja: Helsinki-kirjat
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789525874037
Ilmestymisvuosi: 2010
Kirjastoluokka: 99.1 Elämäkerrat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.