Kioskikirjojen kuningas

Ronkainen, Timo

Spagettiankkaa ja hiiripizzaa! 

Suomalaisten suuresti suosimat Aku Ankan taskukirjat alkoivat ilmestyä 50 vuotta sitten. Niissä nähtiin Disney-hahmot varsin erilaisissa rooleissa ja tilanteissa kuin mihin Aku Ankka -lehden lukijat olivat tottuneet. 

Tutut ja turvalliset ankat ja hiiret äityivät hurjiksi italialaisen Topolino-lehden sivuilla. Saapasmaassa laadituissa tarinoissa Aku, Roope, Mikki, Hessu ja kumppanit raivosivat, politikoivat, seikkailivat avaruuden korpimailla ja alimmassa helvetissä. 

Topolinon käsikirjoittajat ja piirtäjät hakivat innoitusta myös maailmankirjallisuuden klassikoista, jotka sovitettiin Ankkalinnan väelle istuviksi. Lehden keskeisimmät tarinat nivottiin juohevasti yhteen esinäytös-sarjoilla, ja näin syntyivät taskukirjat. 

Kioskikirjojen kuningas -teoksessa vannoutunut ankisti, sarjakuvaneuvos Timo Ronkainen käy tarkasti läpi ”taskarien” historian. Mukana on myös esittelyjä AATK-sarjan varhaisista, muistetuimmista ja merkillisimmistä tarinoista sekä ankkasensuurin puraisuista. 

Kustantaja: Zum Teufel
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789525754988
Ilmestymisvuosi: 2021
Kirjastoluokka: 85.3
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Sarjakuvat

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.