Nykyaikainen utopia

Wells, H.G.

H.G. Wells on George Orwellin ja Aldous Huxleyn ohella merkittävimpiä 1900-luvun utopiakirjailijoita. Hän luotaa usein toisten, dystooppisten maailmojen kautta oman aikansa yhteiskunnallisia epäkohtia sosiologisella fiktiivisellä proosallaan. Nykyaikainen Utopia (1905) on Wellsin kokeellinen matka toiselle planeetalle, skitsofreenisesti jakautunut teos, jossa toisiinsa limittyvät hypoteettinen romaanikerronta ja esseistinen pamflettikirjallisuus. Kahden Utopian planeetalle kulkeutuvan miehen tarina on kinematografin kuvakertomus, jonka edessä silhuettimaisena varjona seisova kertoja ’Ääni’ kehittelee vaihtoehtoisia teoreettisia maailmoita reaalitodellisuuden musertavien lainalaisuuksien vallitessa. Nykyaikainen Utopia on Wellsin tietokirjallisen ilmaisun pääteos - Moren Utopian kaltainen kirjallinen koelaboratorio, jossa Charles Darwin ja Arthur Schopenhauer lyövät kättä ja utopiasosialistit hallitsevat Platonin Valtiossa.

Kääntäjä Ville-Juhani Sutinen tarkastelee esipuhe-esseessään Wellsin estetiikkaa ja utopiakirjallisuuden genreä. Teoksen laajassa alaviiteosiossa selitetään teoksen yksityiskohtia tarkemmin.

Kustantaja: Savukeidas
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789525500172
Ilmestymisvuosi: 2006
Kirjastoluokka: 842 Kaunokirjallisuus
Lajityyppi: Scifi, kauhu ja fantasia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 1
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.