Keskuspuisto 
Ei saatavilla

Keskuspuisto 

Benjamin, Walter 

"Näemme lumppujenkerääjän varhain aamun hämärässä, tökkimässä kepillään puhelumppuja ja kielenriekaleita, heittääkseen ne kärryihinsä mutisten ja jääräpäisesti, hieman hutikassa, päästäen välillä pilkallisesti aamutuuleen lepattamaan jonkin noista mahtipontisista räteistä "ihmiskunta", "sisäisyys", "syvällisyys". Lumppujenkerääjä, liikkeellä varhain - vallankumouspäivän aamuhämärässä."

Mitä kapitalismi on, jos se ei ole pelkästään tuotanto­tapa vaan tunkeutuu kaikkialle jokapäiväiseen elä­määmme, jos siitä on tullut "ankarin kaikista maailman­uskonnoista"? Miten elämänmuotomme muuntuvat moderneissa suurkaupungeissa? Entä miten nämä muutokset vaikuttavat taiteissa ja aistisuudessa yleensä? Keskuspuisto käsittää joukon Walter Benjaminin kirjoituksia, jotka avaavat ohittamattomia näkökulmia näihin aikamme keskeisiin kysymyksiin. Ne kehottavat meitä luopumaan piintyneistä ennakko­luuloista ja - Brechtin neuvoa seuraten - lähtemään liikkeelle vanhojen hyvien aikojen sijaan huonoista nykyisistä.   

Walter Benjamin (1892-1940) oli saksanjuutalainen kirjallisuuskriitikko, esseisti, kääntäjä ja filosofi. Hän elätti itsensä kirjoittamalla erilaisiin lehtiin sanomalehdistä tieteellisiin julkaisuihin. Hylätyn habilitaatioväitöskirjan Ursprung des Deutschen Trauerspiels ohella Benjamin kirjoitti valtavan määrän esseitä, kirjallisuus­kritiikkejä, tuokiokuvia ja lehtiartikkeleita. Merkittävä osa hänen keskeisistä kirjoituksistaan on julkaistu vasta hänen kuolemansa jälkeen. Kuollessaan häneltä jäi kesken Pariisin pasaaseja käsittelevä, pääosin aforismeista ja sitaateista koostuva Das Passagen-Werk. Vastikään on myös julkaistu Giorgio Agambenin löytämä ja rekonstruoima keskeneräinen käsikirjoitus laajemmasta Baudelairea koskevasta teoksesta. Benjaminilta on aikaisemmin suomennettu kirjanen Silmä väkijoukossa, Huomioita eräistä motiiveista Baudelairen tuotannossa (Odessa 1986) ja kokoelma Messiaanisen sirpaleita (Tutkijaliitto 1989) sekä muutamia esseitä eri lehdissä.   

Kustantaja: Tutkijaliitto
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789525169980
Ilmestymisvuosi: 2014
Kirjastoluokka: 04

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.