Kenen tahansa politiikka
Ei saatavilla

Kenen tahansa politiikka

Ojakangas, Mika

Kohti ulossulkematonta demokraattista yhteisöä

Länsimaisessa traditiossa jokaisen poliittisen yhteisön perustassa on ollut toisen ulossulkeminen. Globalisoituvassa maailmassa toiselle ei kuitenkaan löydy enää omaa paikkaa, johon hän voisi paeta "meidän" mielivaltaa. Näin toisen ulossulkemisesta tulee väistämättä yksioikoista väkivaltaa ja toisen tuhoamista. Tästä syystä poliittisen ajattelun kiireisenä tehtävänä on löytää vastaus kysymykseen, mikä voisi olla sellainen yhteisö, joka ei perustuisi toisen ulossulkemiseen, mutta joka siitä huolimatta olisi poliittinen.

Mika Ojakankaan Kenen tahansa politiikka on tulos tuon vastauksen etsinnästä. Sen lähtökohtana on Carl Schmittin poliittinen teoria, jossa vihollisen identifioimisesta ja ulossulkemisesta tehdään oman identiteetin ja samalla poliittisen yhteisön olemassaolon edellytys. Tätä teoriaa vastaan Ojakangas asettaa Paavalin ja ylipäätään alkukristillisen ajattelun, josta hän löytää avaimet ulossulkemattoman, "kenen tahansa" yhteisön ajattelemiselle. Schmittin ja Paavalin ohella kirjassa käsitellään vasemmistolaisuuden olemusta, alkukristillisyyden poliittista vaikuttavuutta nykyaikaisissa yhteiskunnissa sekä tarkastellaan kriittisesti Martin Heideggerin, Friedrich Nietzschen, René Girardin, Jürgen Habermasin, Hannah Arendtin, Michel Foucault’n ja Giorgio Agambenin ajattelua.

VTT Mika Ojakangas (s. 1966) on kirjoittanut teokset Lapsuus ja auktoriteetti (Tutkijaliitto 1997) sekä Pietas - kasvatuksen mahdollisuus (Summa 2001). Hän toimii tutkijana Helsingin yliopiston yleisen valtio-opin laitoksella.

Kustantaja: Tutkijaliitto
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789525169218
Ilmestymisvuosi: 2002
Kirjastoluokka: 32
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Tutkijaliitto

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.