Filosofian synty

Colli, Giorgio

Giorgio Colli (1917-1979) on kuuluisimpia italialaisia filosofeja. Hän on tullut tunnetuksi etenkin vanhaa kreikkalaista filosofiaa koskevilla töillään sekä Nietzschen koottujen teosten standardilaitoksen toimittajana.

Filosofian synty (La nascita della filosofia, 1974) on alansa klassikko. Se käsittelee filosofiaa ennen filosofiaa, siis ennen Platonia. Filosofian synnyn keskeinen kysymys koskee myytin ja filosofian suhdetta. Aiheesta ei aiemmin ole ollut saatavissa systemaattista esitystä suomeksi huolimatta siitä, että kiinnostus tieteellisen ja esitieteellisen ajattelun suhteisiin on tänään laajaa eikä rajoitu pelkästään humanistisen tutkimuksen piiriin.

Teoksen johtoajatuksena on, ettei moderni filosofia suinkaan välttämättä ole antiikin filosofiaa kehittyneempää tai edistyneempää. Päinvastoin, moderni filosofia sekä kaiuttaa että köyhdyttää kreikkalaisten ajattelun ylivoimaista rikkautta.
Filosofian synty näyttää, miten monet nykyaikaisen yhteiskunnan ja filosofian ongelmat ilmaantuivat jo antiikin Kreikan ajattelussa. Taustaa valaisevan esipuheen on kirjoittanut teoksen suomentaja, Jussi Vähämäki.

Kustantaja: Tutkijaliitto
Sidosasu:
ean: 9789525169003
Ilmestymisvuosi: 2005
Kirjastoluokka: 11

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.