Germania

Tacitus

Tacituksen Germania (98 jaa.) on yksi antiikin historiankirjoituksen ehdottomista klassikoista: maantieteellis-kansatieteellinen tutkielma germaaneista. Tacitus tarkastelee teoksessa eri germaaniheimoja, heidän tapojaan ja elinolosuhteita ankarassa pohjoisessa ilmastossa sekä muun muassa naisten asemaa yhteisössä ja sotilaiden urheutta. 

Tacitukselle germaani-käsite on enemmän maantieteellinen kuin kielellinen, ja germaaneiksi hän kutsuu keskieurooppalaisia maanviljelystä harjoittavia kansoja yleensä. Teoksessaan hän myös kuvaa alkukantaisia fennejä, joiden on eri aikoina ajateltu tarkoittavan niin suomalaisten kuin saamelaistenkin esivanhempia. 

Runsaan ja ainutlaatuisen sisältönsä ansiosta Germania on yksi aikansa tunnetuimmista teksteistä, ja eri alojen kirjallisuudessa siihen viitataan edelleen paljon. Tyylillisesti sitä pidetään yhtenä latinankielisen taideproosan mestariteoksista. 

Suomennoksen lisäksi teos sisältää latinankielisen alkuperäistekstin.

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524954907
Ilmestymisvuosi: 2018
Kirjastoluokka: 91.173
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): Antiikin kirjallisuus ja historia

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen3
Rosebud Citycenter1
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.