Kirjalliset väärennökset

Nyqvist, Sanna & Oja, Outi

Kirjailijat lainaavat sanoja, juonenkäänteitä ja identiteettejä. Teksteissä kuuluu aina ääniä aiemmista teksteistä, mutta toisinaan lainaaminen ylittää sopivan ja sallitun rajat. Kuinka paljon taiteellisen vapauden nimissä saa lainata? Miten arvostettu runodebyytti muuttuu absurdiksi hölynpölyksi? Jos kaikki on jo sanottu, voiko kirjailija luoda mitään uutta ja omaa?

 

Kirjalliset väärennökset sukeltaa kirjallisuushistorian nurjalle puolelle. Se osoittaa, etteivät väärennökset ole kirjallisuushistoriassakaan kummajaisia tai harvinaisia erityistapauksia. Useat tunnetut ja kanonisoidut kirjailijat ovat olleet osallisina väärennös- tai plagiointitapauksissa tai joutuneet puolustautumaan katteettomiksi osoittautuneilta syytöksiltä. Kirjalliset huijaukset ovat monimutkaisia vyyhtejä, eikä aina ole selvää, tekikö kukaan loppujen lopuksi mitään väärää.

Teoksen erikoisissa tapauskertomuksissa tarkastellaan erilaisia väärennösten muotoja, huijauksiin johtaneita syitä ja niiden seurauksia meiltä ja maailmalta. Kirjatehtailut salanimen turvin, tekaistut käsikirjoitukset, sepitetty kansalliseepos ja kuoleman lavastaminen kertovat paitsi kirjallisen maailman valtataisteluista myös kaunokirjallisuuden tekijyyden, aitouden ja kirjallisen arvon määrittelemisen vaikeudesta.

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524954693
Ilmestymisvuosi: 2018
Kirjastoluokka: 86
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Gaudeamus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen1
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha1
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.