Newtonin kana
Bucchi, Massimiano
Keittiötiede tuo tieteen oivallukset ja menetelmät kotilieden ääreen. Se
selittää, miksi majoneesi leikkaa ja miksi kerma muuttuu voiksi, ja
pohtii, mikä olisi optimaalinen perunalastujen lukumäärä olutlasillista
kohti. Italialaisen Massimiano Bucchin teos sukeltaa sulavasti niin
keittotaidon kuin luonnontieteiden ja filosofiankin historiaan. Newtonin
kana kertoo, kuinka tieteilijät Sokrateesta Feynmaniin ja Louis
Pasteuriin ovat - usein puolivahingossa - päätyneet kulinaristisiin
keksintöihin. Teoksessa on huomioita ja ilmiöitä valistusajalta
molekyyligastronomiaan ja futuristiseen keittiöön asti. Tieteen
historiassa, ristiriitojen ja kiistelyn lomassa, on tehty useita
modernia keittiötä hyödyttäviä oivalluksia.
Teoksessa
uppoudutaan suuriin kysymyksiin: kuinka geologinen vallankumous uhkasi
sekoittua minestronekeittoon? Millainen oli Sokrateen käsitys
lääketieteestä ja gastronomiasta? Kuka keksi maitokaakaon? Mukana ovat
myös kana, jota Newton ei syönyt, ja Benjamin Franklinin kalkkuna.
"Sokrates asettaa keittotaidon jatkuvasti vastakkain lääketieteen
kanssa. Hänen mukaansa keittotaidon suhde lääketieteeseen on sama kuin
retoriikan suhde oikeuteen. Se imartelee ruumista ja huijaa yksilöä
tarjoamalla lyhytkestoista nautintoa perimmäisemmän hyvinvoinnin
asemesta."
Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Kovakantinen
ean: 9789524953351
Ilmestymisvuosi: 2014
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Gaudeamus
Tekijän muu tuotanto:
Kuinka voitetaan Nobelin palkinto
Bucchi, Massimiano
NOPEA TOIMITUS
Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.
Saatavuus RB-kaupoista
Rosebud Sivullinen | 1 | |
Rosebud Citycenter | 0 | |
Rosebud Kaivopiha | 0 | |
Rosebud Tiedekulma | 1 | |
Rosebud Maria | 0 | |
Rosebud Kuopio | 0 | |
Keskusvarasto | 0 | |
Tilattavissa verkosta | ||
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä. |