Konnia ja huligaaneja

Kirjavainen, Sakari; Pensala, Marja; von Zansen, Kati (toim.)

"Elokuva on kovaa hommaa eikä sitä voi kevyesti ottaa." - ÅKE LINDMAN

Konnia ja huligaaneja kuvaa suomalaisen elokuvan kultakautta, jolloin tekijä oli vielä auteur ja kamerat rautaa. Näkökulma nousee elokuvien sisältä: kisällit kysyvät ja mestarit kertovat, kuinka elokuvat rahoitettiin ja ohjattiin, kuvattiin ja näyteltiin, myytiin ja levitettiin.

Konnien ja huligaanien lukija joutuu keskelle railakasta dialogia, jossa sana on vapaa, kun aikaa on kylliksi kulunut. Kertojat ovat silminnäkijöitä ja aikalaistodistajia - he olivat paikalla, kun filmi pyöri. Heidän ei enää tarvitse varoa mielipiteitään nykyelokuvasta tai elokuvapolitiikasta saati kilpailla kollegojen kanssa.

Monesta näkökulmasta syntyy kerroksinen ja joustava totuus elokuvamaailman veijareitten elämäntyöstä, kaukana punaisilta matoilta mutta lähellä seitsemännen taiteen ydintä.

KIRJAN ELOKUVANTEKIJÄT Erkko Kivikoski, Jörn Donner, Maunu Kurkvaara ja Jaakko Pakkasvirta ovat suomalaisen elokuvan keskeisiä auteur-ohjaajia.

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524953085
Ilmestymisvuosi: 2013
Kirjastoluokka: 77.4
Hyllypaikka (Sivullinen kirjakauppa): 2307Gaudeamus

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen2
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma1
Rosebud Maria1
Rosebud Kuopio1
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.