Tiedon filosofia antiikista nykyaikaan
Ei saatavilla

Tiedon filosofia antiikista nykyaikaan

Juti, Riku

Tiedon käsite on kovilla nykyaikana. Arkisessa kielenkäytössä tietoa ei eroteta esimerkiksi informaatiosta tai datasta. Toisaalta filosofiassa tietoteorian kysymykset jäävät kapeiksi keskittyessään vain tiedon käsitteen hienosäätöön.

 

Tiedon filosofia lähestyy aihettaan kokonaisvaltaisesti. Se vie lukijansa tiedon filosofian vuosituhantiseen historiaan antiikin Kreikan, Intian ja Kiinan varhaisimmista ajattelijoista Russellin, Wittgensteinin ja Popperin kaltaisiin 1900-luvun filosofeihin.

Teos ei rajoitu tiedon käsitteelliseen analyysiin, vaan se ottaa huomioon myös tieteellisen ajattelun muutokset. Näin syntyy pitkä kaari Aristoteleen todistamisen menetelmästä Galilein ja Newtonin mekaanisten selitysmallien kautta nykyajan tiedon filosofian ongelmiin.

Riku Juti (s. 1963) on Helsingin yliopiston teoreettisen filosofian dosentti ja perehtynyt erityisesti tiedon filosofiaan, filosofian historiaan ja metafysiikkaan. Hän on ammatiltaan maanviljelijä ja toimii myös luennoitsijana. Jutilta on aiemmin ilmestynyt teos Johdatus metafysiikkaan (2001).

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524952873
Ilmestymisvuosi: 2013
Kirjastoluokka: 16.1

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.