Luova prosessi tieteessä
Ei saatavilla

Luova prosessi tieteessä

Hakala, Juha T.

Mielenkiintoisesti ja mukaansatempaavasti kirjoitettu teos selvittää tieteellisen luovuuden olemusta: mitä on luovuus, ja mitä on luovuus tieteessä? Miten luovuus on eri aloilla ilmennyt eri aikoina? Kirjassa valotetaan lahjakkuuden tutkimusta ja nerouden myyttiä, psykologista luovuuden tutkimusta ja sen keskeisintä antia eri näkökulmista sekä erityisesti luovaa prosessia tutkijan kokemana.

Kirjoittajalla on ollut käytössään ainutlaatuinen aineisto, kirjeitä noin 40:ltä tieteen Nobel-palkitulta. Aiheeseen edetään älykkyyden tutkimuksen historian ja eugeniikan kautta ja tarkastellaan luovia neroja Einsteinista hindumatemaatikko Ramanujaniin. Teoksessa pohditaan myös Nobel-palkitsemista sekä käytössä olevia tieteellisen kyvykkyyden arviointimenetelmiä. Kirjoittajan aiemmat teokset (mm. Opinnäyte luovasti, 1998, ja Graduopas, 1999) ovat saavuttaneet suuren suosion Suomessa, ja niitä on myös käännetty englanniksi ja ruotsiksi. Hänet tunnetaan Kokkolan graduguruna, joka Jyväskylän yliopiston alaisuuteen kuuluvalla graduklinikallaan leipoo maistereita toivottominakin pidetyistä tapauksista.

Kustantaja: Gaudeamus
Sidosasu: Pehmeäkantinen
ean: 9789524952781

Tekijän muu tuotanto:

NOPEA TOIMITUS

Tuotteet toimitetaan yleensä muutamassa arkipäivässä. Lue tarkemmat tiedot tilausohjeista.

Saatavuus RB-kaupoista

Rosebud Sivullinen0
Rosebud Citycenter0
Rosebud Kaivopiha0
Rosebud Tiedekulma0
Rosebud Maria0
Rosebud Kuopio0
Keskusvarasto 0
Tilattavissa verkosta
Hinnat ovat voimassa verkkokaupassa, myymälän hinta voi poiketa tässä näkyvästä. Saldoissa saattaa olla poikkeamia, tarkista saatavuus myymälästä.